Acuzaţiile de malpraxis de la Gorj, vor fi raportate de DSP

446

dsp facuta de mineDe la 1 iulie, Direcţia Judeţeană de Sănătate Publică (DSP) va raporta la Ministerul Sănătăţii posibile cazuri sau sesizări de malpraxis. Această decizie a fost luată de Cseke Attila, ministrul Sănătăţii.

„Am primit informaţii despre această obligaţie a noastră, la întâlnirea de acum două săptămâni de la Târgu-Mureş a ministrului cu şefii de DSP-uri din toată ţara”, a declarat Marius Boeriu, director coordonator al DSP Gorj. Astfel, lunar, o comisie ce va fi stabilită la nivel judeţean, va raporta la Bucureşti situaţia sesizărilor primite privind cazurile de malpraxis, precum şi modul de soluţionare al acestora. Reprezentanţii comisiei de la Gorj vor fi nevoiţi să stabilească circumstanţele, cauzele, natura şi întinderea prejudiciilor produse pacienţilor, nu numai dacă în cauză a fost sau nu o situaţie de malpraxis, aşa cum se întâmpla până acum.

Comisia DSP preia atribuţiile Colegiului Medicilor

„Atribuţiile de raportare la Ministerul Sănătăţii pe care le avea Colegiul Medicilor vor trece la Direcţiile de Sănătate Publică. Am primit deja materialele şi aşteptăm intrarea în vigoare a Regulamentului, iar comisia ce se va forma la nivelul judeţului Gorj va da undă verde sau nu cazurilor de malpraxis, situaţii care oricum vor ajunge şi în atenţia Ministerului”, a precizat Boeriu.

Angajaţii DSP Gorj, în aşteptare

Salariaţii din cadrul DSP Gorj aşteaptă cu nerăbdare să vadă care va fi situaţia reorganizării cerute de Ministerul Sănătăţii, în urma căreia o parte dintre ei vor fi trimişi acasă. În prezent, DSP Gorj numără 79 de angajaţi, însă, în scurt timp, circa douăzeci dintre ei vor fi puşi pe liber. Şeful Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică aşteaptă ordin de la Bucureşti, în urma căruia va trece la fapte şi va da afară salariaţi: „Momentan, aşteptăm să mai apară nişte norme. Toţi salariaţii de aici sunt neliniştiţi şi încercăm să nu vorbim despre asta. Deja mi-am făcut în cap o listă cu cei care vor fi disponibilizaţi de la Direcţie”.

Izabella Molnar

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here