Acuzații: Directorul Școlii Gimnaziale nr.1 Rovinari, numit ilegal în funcție!

4555

Postul de director al Școlii Gimnaziale nr.1 Rovinari a fost ocupat din data de 22 octombrie, prin decizie a IȘJ Gorj, de către profesor învățământ primar Delia Armășelu. Acesta a participat la concursul organizat în luna august, pentru ocuparea acestui post, alături de fostul director al instituției prof.Vasile Pecingină. Deși ambii candidați au obținut același punctaj la concursul organizat la IȘJ, prin dosar de management și interviu, în urmă cu câteva zile s-a decis, fără o explicație, ca învățătoarea să ocupe postul prin delegație în interesul învățământului, deși metodologia descurcă ițele în cazul unui balotaj la art.16.al.3. mai exact, problema trebuia prezentată în Consiliul Profesoral al școlii, care avea dreptul să decidă care dintre cei doi candidați merită postul de conducere. În atare situație, fostul director consideră faptul că a fost îndepărtat ilegal din funcția de conducere, în cazul de față nerespectându-se metodologia de organizare a concursului pentru posturile de directori și directori adjuncți în învățământul preuniversitar.

Delia Armășelu are o vechime în învățământ de aproximativ 14 ani, singura funcție de conducere ocupată în școală fiind de director adjunct în perioada 2017-2018, directorul școlii fiind prof. Vasile Pecingină. În anul 2018, profesorul Pecingină cu o vechime de 25 de ani la catedră renunță la funcția de conducere ocupată din 2016, după discuții în contradictoriu pe teme profesionale cu fostul inspector general al IȘJ Gorj, Ion Ișfan. Adjuncta fostului director promovează în postul eliberat de profesorul Pecingină prin delegare, în timp ce postul de adjunct îi revine Mariei Vodislav care, în 2017 obține postul în cauză prin concurs. Practic, demisia prof.Pecingină îi pică la fel ca o mănușă Deliei Armășelu, care ar fi rămas fără funcția de conducere, după ce postul ocupat de ea i-ar fi revenit ocupantei de drept, care a obținut funcția prin concurs. Profesorul Pecingină decide însă în vara acestui an, odată cu schimbarea de la vârful Inspectoratului Școlar Gorj, să candideze pentru postul vacant de director, pe care acesta, dacă nu își dădea demisia, putea să îl ocupe până în 2020, acesta având concurs pe post pentru patru ani de zile.La concursul pentru postul de director, cu perioadă determinată de un an de zile, se prezintă și ocupanta postului Delia Armășelu, care obține același punctaj la dosarul de management și la interviu ca și fostul director. Mai exact, ambii obțin 20 de puncte. IȘJ nu mandatează Consiliul Profesoral al școlii să stabilească care dintre cei doi trebuie să ocupe postul de conducere, așa cum impune metodologia, ci prelungește situația 60 de zile, lăsând-o la conducere, cu atribuții de director plin, pe directoarea adjunctă Vodislav.

Armășelu face cerere la IȘJ să ocupe ea postul
Văzând că soarta concursului este ținută în stand-by, Delia Armășelu decide să facă puține valuri și să ceară în scris IȘJ să o numească pe ea în postul de conducere vacant. Cel puțin asta a auzit și contracandidatul ei care s-a trezit pe 22 octombrie că IȘJ Gorj o numește, prin decizie, pe respectiva în funcția de conducere la Școala Gimnazială nr.1 Rovinari. Profesorul se vede pus în imposibilitatea de a riposta în fața hârtiei venite de la IȘJ, deși în acest caz s-a înregistrat o gravă încălcare a metodologiei privind concursurile pentru ocuparea funcțiilor de directori în învățământul preuniversitar.Acesta acuză însă IȘJ Gorj că a comis o greșeală, trecând peste Consiliul Profesoral al școlii, acestuia neputând să i se aducă niciun fel de reproșuri legat de activitatea sa profesională. Profesorul Vasile Pecingină cere organelor competente să intervină și să clarifice situația, în acest caz IȘJ Gorj putând da înapoi și pasa problema spre rezolvare Consiliului Profesoral al școlii.,,Eu cer doar să se respecte procedura, iar dacă Consiliul decide să fie numită Delia Armășelu eu voi accepta, dar ar fi corect ca și dânsa să facă același lucru dacă organismul de conducere al școlii va decide în favoarea mea”, a declarat prof.Pecingină.
ANAMARIA STOICA

1 COMENTARIU

  1. ISJ trebuie desființat, iar politrucii care conduc școlile trebuie să dispară, fără a putea să mai conducă, astfel încât să și centreze, șă și dea cu capul în minge. Ori la ore, ori la biroul de ”drector”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here