Actorii târgujieni deplâng moartea lui Achille Roselletti

471

Colectivul Teatrului Dramatic “Elvira Godeanu” din Târgu Jiu este în doliu în aceste zile. Celebrul regizor Achille Roselletti, un bun colaborator al instituţiei teatrale din oraşul lui Brâncuşi s-a stins din viaţă miercuri, 26 septembrie.
Mai multe piese ale acestuia au fost puse în scenă de-a lungul ultimilor ani şi la Teatrul “Elvira Godeanu.
<<”Bătrânii”, “Balera”, “Eu şi iubita mea”, „Stress”, “Viaţa teatrală”, “Patul Oval”, “Un cuplu ciudat”,”O chestiune de afaceri”, “Separaţi în casă” sunt spectacolele care au încântat publicul din Târgu-Jiu în ultimii 11 ani a căror regie a fost semnată de către Achille Roselletti.
A fost invitat în ţară de către regizorul (directorul de atunci al Teatrului de Nord din Satu Mare) Cristian Ioan. A montat la Teatrul din Arad, Satu Mare, Târgu Mureş, şi, din 2006 până acum a fost colaboratorul fidel sau, mai bine zis, prietenul Teatrului Dramatic “Elvira Godeanu” din Târgu-Jiu.
S-a stins din viaţă la vârsta de 72 de ani în seara zilei de 26 septembrie. A fost director al Teatrului dei Riuniti timp de 27 de ani, iar 40 de ani a făcut parte din grupul teatral al Academiei dei Riuniti. Întreg colectivul Teatrului Dramatic “Elvira Godeanu” din Târgu-Jiu este profund îndurerat şi cu gândul alături de familia lui Achille Roselletti. Drum lin către stele, prietene!>>, este mesajul transmis de colectivul Teatrului Dramatic “Elvira Godeanu” din Târgu-Jiu.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here