Activul PSD Gorj, cu mic cu mare la vot

462

13.000 de membri ai PSD Gorj au fost aşteptaţi, ieri, la urne, pentru alegerea preşedintelui partidului Liviu Dragnea. Primii la vot au fost vârstnicii, urmaţi de tineri, dar nici liderii PSD Gorj nu s-au lăsat mai prejos şi şi-au exercitat dreptul la vot, la ora 09.00 în secţia organizată în incinta Casei de Cultură a Sindicatelor din Târgu-Jiu. De altfel, în municipiu, au fost constituite 12 secţii de votare, unele şi în locuinţele unor membrii de partid.

vot psd (1)Scrutinul intern al PSD a debutat în Gorj, ieri dimineaţă, fără incidente, social-democraţii constituind 12 secţii de votare la nivel de Târgu-Jiu şi aproape 90 în judeţ. La ora 09.00 au votat la secţia de la Casa de Cultură a Sindicatelor, spaţiu închiriat de organizaţie, liderii PSD Gorj, Florin Cârciumaru, dar şi preşedintele executiv, Ion Călinoiu. Ambii au spus că au încredere în Liviu Dragnea, şi în ceea ce poate să ofere acesta partidului. Florin Cârciumaru le-a vorbit jurnaliştilor şi de felul cum s-a organizat scrutinul, partidul achitând chirie pentru secţiile de votare organizate în spaţii private, gen Casa de Cultură, dar şi că secţiile funcţionează aproape la fel ca la un scrutin normal, existând chiar solicitări de urnă mobilă. Călinoiu a subliniat că prin acest demers democratic se poate face şi o analiză a activului de partid, cifrat în Gorj la 13.000 de membri.

vot psd (2)Şefii de deconcentrate, matinali la vot
Şi-au mai exercitat dreptul la vot, destul de matinali, ieri, şi viceprimarul Aurel Popescu, vicepreşedintele CJ Gorj Ciprian Florescu, Ion Işfan, inspectorul general al IŞJ şi Teodor Popescu, directorul SGA. De altfel, numeroase persoane au luat cu asalt atunci secţia de vot, stând la coadă, civilizaţi, în faţa buletinelor atât seniorii, cât şi tinerii partidului. “L-am votat pe Dragnea, am încredere în el. Păcat că nu am avut ocazia să-l votez aşa şi pe Victor Ponta care este de-al nostru”, a spus un senior PSD. “Dragnea o să fie un preşedinte foarte bun. Am eu credinţa asta. El este de mult în partid, ştie bine organizarea şi se bazează pe încrederea activului de partid”, a spus un alt votant de la Târgu-Jiu.

vot psd (5)Vot în afara Congresului
Social-democraţii au fost chemaţi, duminică, să-şi aleagă preşedintele, singurul candidat la această funcţie fiind însă actualul preşedinte interimar al PSD, Liviu Dragnea. Pentru prima dată preşedintele PSD nu a fost votat în cadrul unui Congres, sistemul de vot introdus la aceste alegeri dând ocazia tuturor membrilor de partid să-şi aleagă liderul. Astfel, au fost amplasate urne de vot în toată ţara, iar pentru a-şi spune opinia cu privire la viitorul preşedinte au fost aşteptaţi în jur de 531.000 de membri de partid. Dragnea a precizat, vineri, că aceştia pot vota indiferent dacă şi-au plătit cotizaţia la partid sau nu. “Am votat cu speranţa că ziua de astăzi poate să fie un început pentru un drum nou pentru PSD. Este vorba de încheierea unui ciclu politic. Avem în faţă multe provocări. Probabil că la sfârşitul zilei voi fi ales preşedinte PSD, sper. Şi s-ar putea să fiu singurul preşedinte al PSD care a plecat dintr-o organizaţie mică şi care a parcurs toate treptele în partid. Este prima probă serioasă pe care o dă acest partid ca şi existenţă, ca şi prezenţă ca şi activitate şi ca şi dorinţă de a se implica într-un minim exerciţiu de democraţie”, a spus, însă ieri, Dragnea. Acesta a adăugat că, în ziua scrutinului intern pentru şefia PSD, se va putea observa “cât de activ este acest partid, cât de bine organizat este, cât de importantă este această acţiune pentru fiecare membru de partid”.
vot psd (3)Întrebat dacă colegii săi social-democraţi sunt îngrijoraţi cu privire la dosarul din Justiţie care îl vizează, Liviu Dragnea a replicat: “Nu vreau să amestecăm în niciun fel acţiunea politică a unui partid cu acţiunea Justiţiei. Sub nicio formă. Eu am în continuare speranţa că nevinovăţia mea va ieşi la iveală. De asemenea, partidul are cursul său. Este o decizie simplă pe care am luat-o, este o decizie simplă pe care au luat-o toţi membrii de partid şi votul de azi sau numărul membrilor de partid care vor vota vor arăta cât de îngrijoraţi sau nu sunt ei şi câtă încredere au în mine pentru că, de fapt, asta este principala concluzie care se poate trage la finalul acestei zile în afară de rezultatul meciului”.
De asemenea, Liviu Dragnea a ţinut să precizeze că, prin introducerea sistemului de vot direct în alegerea preşedintelui partidului, PSD are şansa de a deveni “într-adevăr un partid de stânga”.
A.Stoica

vot psd

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here