Activităţi informativ-preventive în mediul rural

407

Pentru prevenirea evenimentelor în perioada sezonului estival, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj au organizat şi desfăşurat o serie de activităţi informativ – preventive în mediul rural, în colaborare cu primăriile din mai multe localităţi.

actiune mediul rural (2)Activităţile au vizat prevenirea delincvenţei juvenile şi victimizarea minorilor, prevenirea infracţiunilor contra patrimoniului şi prevenirea accidentelor rutiere. În acest scop au fost organizate întâlniri ale poliţiştilor cu cetăţenii din: Glogova, Cătune, Samarineşti, Văgiuleşti, Mătăsari, Dragoteşti, Turburea şi Ţânţăreni. „În cadrul acestor întâlniri au fost prezentate materiale audio – video şi în format power-point, au fost distribuite pliante cu informaţii şi recomandări, urmate de dezbateri cu cetăţenii în vederea conştientizării acestora pentru adoptarea unor măsuri minime de autoprotecţie şi diminuarea riscului victimal, supravegherea şi îndrumarea minorilor pe timpul vacanţei de vară, pentru prevenirea evenimentelor cu consecinţe grave, modul de deplasare şi traversare a drumurilor publice, atât în calitate de pieton, cât şi cu autovehicule, mopede, căruţe, biciclete, în vederea prevenirii accidentelor rutiere. La aceste acţiuni au participat aproximativ 440 de cetăţeni”, a precizat Lucian Stroe, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.
Astfel de activităţi vor mai fi organizate de poliţişti şi în perioada următoare, în vederea unei cât mai bune informări a cetăţenilor judeţului Gorj, pentru diminuarea riscului victimal şi prevenirea evenimentelor cu consecinţe grave în perioada sezonului estival.
R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here