Activităţi antidrog, la Târgu-Jiu

743

Agenţia Naţională Antidrog (ANA) a organizat, la nivel naţional, în data de 26 iunie 2018, o serie de activităţi specifice de informare, conştientizare şi educare a populaţiei cu privire la problematica drogurilor în România, pentru marcarea Zilei Internaţionale împotriva Consumului şi Traficului Ilicit de Droguri. Agenţia Naţională Antidrog, prin centrele de prevenire, evaluare şi consiliere antidrog (CPECA), va desfăşura, în toată ţara, acest gen de activităţi, în parcurile şi pieţele centrale ale municipiilor reşedinţă de judeţ.

Începând din 1987  în fiecare an, în data de 26 iunie, la nivelul tuturor ţărilor membre ale Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) se marchează Ziua Internaţională împotriva Consumului şi Traficului Ilicit de Droguri, ca expresie a determinării ONU de a consolida acţiunile şi cooperarea la nivelul statelor membre, pentru atingerea obiectivului de a avea o societate internaţională fără consum abuziv de droguri. An de an, Oficiul Naţiunilor Unite pentru Droguri şi Criminalitate (UNODC) este promotorul campaniei internaţionale de sensibilizare privind provocarea majoră pe care drogurile ilicite o reprezintă pentru societate în ansamblu şi încurajează derularea, în lumea întreagă, a cât mai multor activităţi de atenţionare cu privire la acest fenomen. Tema stabilită la nivel național pentru marcarea Zilei Internaţionale împotriva Consumului şi Traficului Ilicit de Droguri are ca  mesaj subsecvent,  mesajul campaniei „# POT ALTFEL! „.

Activităţi derulate la nivelul judeţului Gorj
Pentru marcarea acestui eveniment la nivelul județului Gorj,  în data de 25 iunie 2018, orele 14.00, la Sala D a Consiliului Județean Gorj, a avut loc sedința semestrială a Grupului de lucru pentru elaborarea sau implementarea Strategiei județene antidrog aferentă perioadei 2014-2020 și a Planului județean de acțiune pentru implementarea Strategiei județene antidrog aferent perioadei 2017-2020. “Tot cu  această ocazie în data de 26 iunie 2018, în intervalul orar 10.00 -12.30  în cadrul acestor manifestări, a fost instalat un  punct de informare în Parcul Central din  Municipiul Târgu-Jiu în zona ”Foișor”, unde persoanele aflate în această locație au primit materiale de informare și sensibilizare cu privire la fenomenul traficului și consumului de droguri. De asemenea, a fost organizată o expoziție de pictură cu lucrările elevilor care s-au înscris în cadrul concursului național “Mesajul meu antidrog” ediția a XV-a și o activitate de panotaj la care au participat elevi de la unitățile de învățământ de pe raza Municipiului Târgu-Jiu și persoanele prezente în Parcul Central”, confirmă Laurenţiu Şoşoi, coordonatorul CPECA Gorj. Cu acest prilej, asistentele medicale comunitare și mediatoarele sanitare din cadrul D.P.P.S.Târgu Jiu au măsurat gratuit valorile tensiunii arteriale la persoanele doritoare. Pe panourile publicitare din Municipiul Târgu-Jiu a fost derulat spotul campaniei “# Pot Altfel !”, campanie implementată la nivel național, de către Agenția Națională Antidrog.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here