Activitatea minieră blocată de îngheţ

471
Toate utilajele Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia sunt trase pe dreapta în această perioadă, din cauza temperaturilor extrem de scăzute. Directorul general Daniel Burlan spune că activitatea de exploatare la suprafaţă este oprită din cauza temperaturilor care au coborât sub 10 grade Celsius.

Minerii nu au fost însă trimişi acasă, ei efectuând lucrările de reparaţii pe care le aveau programate la sfârşit de lună, când trebuiau să oprească utilajele pentru aşa ceva, excavatoarele gigant fiind pornite ieri doar pentru câteva ore, în cursul după-amiezii, când afară erau minus 8 grade.

Burlan afirmă că livrările de cărbune nu sunt afectate întrucât societatea are suficient cărbune în depozitele sale. El spune că atunci când lignitul este transportat pe distanţe mai lungi, cum ar fi la Craiova, apar probleme la descărcatul vagoanelor, din cauza gerului cărbunele îngheţând. Oprirea programului de exploatare se produce la două săptămâni după ce minerii au revenit la lucru, ei începând anul 2010 cu un concediu obligatoriu de odihnă, de o săptămână, impus tocmai de cererea scăzută de cărbune.
Gelu IONESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here