Activitatea firmelor, controlată de ITM Gorj

438

sediu itm facuta de mineInspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Gorj au derulat pe parcursul săptămânii trecute un număr de 11 controale privind aplicarea prevederilor legale în domeniul relaţiilor de muncă

şi al securităţii şi sănătăţii în muncă.

Acestea au făcut parte din „Campania Naţională de verificare a respectării prevederilor legale privind munca suplimentară şi asigurarea unui mediu de muncă sigur şi sănătos, în companiile naţionale şi multinaţionale de consultantă, IT, audit”. „Scopul campaniei şi al controalelor este creşterea gradului de conştientizare al angajatorilor şi lucrătorilor din companii în ceea ce priveşte necesitatea respectării prevederilor legale în domeniul relaţiilor de muncă şi sănătate şi securitate în câmpul muncii”, a declarat Gheorghiţă Cusma, purtător de cuvânt al ITM Gorj.
Acesta a precizat că în urma verificărilor făcute de reprezentanţii statului în judeţ, s-au dispus măsuri de securitate şi sănătate în muncă. De altfel, în primele zile ale lunii aprilie, inspectorii de muncă au aplicat o sancţiune contravenţională în valoare de 3.000 de lei la una dintre cele patru societăţi din Gorj depistate că foloseau oameni la muncă fără a le asigura un cadru legal. „Un număr de zece persoane fără carte de muncă au fost depistate, dintre acestea două fiind femei. În perioada următoare, vom stabili şi sancţiunile pentru celelalte firme depistate că utilizau munca la negru”, a precizat Cusma.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here