Activitate de succes, derulată de studenții UCB de la Inginerie

523

Cadrele didactice și studenții programelor de studii de licență Inginerie și Management în Alimentația Publică și Agroturism și Ingineria și Protecția Mediului în Industrie, din cadrul Facultății de Inginerie, Universitatea ”Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu, în cadrul Cercului Științific Studențesc Agroturism, coordonat de conf. univ. dr. Popa Roxana- Gabriela, activitatea ”Autenticitate în spațiul rural românesc”. Studenții și cadrele didactice au îmbrăcat cu mândrie porturi tradiționale și au prezentat obiecte autentice din diferite zone rurale.
”Amprenta pe care țara noastră o lasă asupra lumii, mărturie dăruită timpului, este chiar portul popular românesc, pentru că dincolo de discrepanțele care ne definesc, suntem cu toții români și ceea ce ne leagă este țara, portul, tradiția, cântul și jocul de acasă. Frumusețile țării se oglindesc în portul popular, care nu este doar un veșmânt, ci este pânza unui artist, ce definește trecutul, prezentul și viitorul”, au transmis organizatorii.
Alimentația publică și agroturismul fac parte din industria ospitalității, care are cea mai mare rată de creștere pe plan mondial și cea mai mare cifră de afaceri de pe glob. În urma parcurgerii programului de studii de licență Inginerie și Management în Alimentația Publică și Agroturism, studenții devin profesioniști ai concernelor din domeniul unităților de alimentație publică, restaurantelor, hotelurilor și fermelor agroturistice și dobândesc competențe în coordonarea proceselor din alimentația publică și administrarea stațiunilor turistice.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here