Acțiuni de informare inițiate de Poliția Locală Târgu-Jiu

516

Poliția Locală a Municipiului Târgu Jiu continuă acțiunile de prevenire și combatere a faptelor care încalcă legea, dar pentru ca și cetățenii municipiului Târgu Jiu să fie mult mai informați în acest sens. Polițiștii locali din cadrul Serviciului Circulație Rutieră i-au informat, joi, pe pietonii care traversează fără a respecta normele de circulație rutieră despre obligațiile pe care le au, dar și despre riscurile la care se expun.

Informările organizate de polițiștii locali au fost făcute în zone precum Strada Unirii și Piața Centrală din Târgu-Jiu, fiind înmânate pliante participanților la traficul pietonal. Acțiunea a avut drept scop Pol localaprevenirea accidentelor rutiere în care sunt implicați pietonii. „Poliția Locală a Municipiului Târgu Jiu va continua să se implice în astfel de acțiuni pentru conștientizarea pietonilor asupra necesității și respectării normelor rutiere. Pietonii care încalcă prevederile Ordonanței de Urgență a Guvernului nr.195/ 2002, republicată, privind circulația pe drumurile publice, pot fi sancționați”, a declarat Alexandra Petrița, purtătorul de cuvânt al Poliției Locale Târgu-Jiu.
Potrivit dispozițiilor legale „Amenzile contravenţionale se stabilesc în cuantumul determinat de valoarea numărului punctelor-amendă aplicate. Un punct-amendă reprezintă valoric 10% din salariul minim brut pe economie, stabilit prin hotărâre a Guvernului. Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa I de sancţiuni (2 sau 3 puncte-amendă;) nerespectarea de către pietoni a normelor privind circulaţia pe drumurile publice”.
În perioada 01.01.2016 – 29.03.2016 au fost aplicate trei sancțiuni contravenționale.
M.S.

1 COMENTARIU

  1. Nici acum nu înțeleg ce informații poate da un comunitar. În loc sa fie suplimentati polițiștii cu acte în regula… cum știu acești comunitari sa aplice legea? Stați de vorba cu unii care sunt pe strada sa vedeți ce exprimare de radio șanț au….de cunoașterea unei limbi străine nici nu mai vorbim.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here