Acţiuni de colectare DEEE-uri la Bumbeşti-Piţic şi Bengeşti-Ciocadia

540

La sfârşitul acestei săptămâni, mai exact pe 20 februarie în Bumbeşti-Piţic și pe 21 februarie la Bengeşti-Ciocadia, Asociația RoRec desfășoară câte o acțiune de colectare a deșeurilor electrice și electronice (DEEE) în județul Gorj. Acţiunea de la Bumbeşti-Piţic se va derula în intervalul orar 09.00-16.00, iar localnicii care doresc să se debaraseze de DEEE-uri o pot face fie la maşina specială de colectare, fie la sediul administraţiei publice locale. Acelaşi orar cu aceleaşi locaţii de colectare este valabil şi pentru acţiunea de a doua zi, din comuna Baia de Fier. Ulterior acestor colectări, vor fi organizate şi concursuri cu premii. La tombolă, cetăţenii din Bengeşti-Ciocadia şi Bumbeşti-Piţic pot obţine premii precum truse accesorii scule, ferăstraie verticale, cuptoare cu microunde digitale, maşini de găurit.
“Cetățenii care vor colecta selectiv deșeurile electrice cu ocazia acestei acțiuni, vor avea șansa să câștige, prin tragere la sorți, un premiu la tombolă! Cei interesați să se debaraseze corect de deșeurile electrice pot apela TelVerde 0800 444 800, serviciul de preluare gratuită de la domiciliu sau sediu de firmă ori instituţie, a DEEE! La TelVerde 0800 444 800 pot afla informaţii despre unde și cum se pot debarasa de deșeurile electrice, unde există puncte de colectare, când și unde sunt zile de colectare în localitatea lor, precum și alte informații despre colectarea DEEE. TelVerde 0800 444 800 este disponibil zilnic, gratuit din orice rețea de telefonie fixă sau mobilă”, anunţă reprezentanţii Asociaţiei Române pentru Reciclare RoRec.
DEEE înseamnă Deşeuri de Echipamente Electrice şi Electronice, adică televizoare, frigidere, maşini de spălat, cuptoare cu microunde, aspiratoare, computere, imprimante, monitoare, telefoane mobile, chiar şi becuri şi tuburi fluorescente (neoane). În general, orice echipament a cărui funcţionare necesită energie electrică, devine deşeu atunci când se strică sau pur şi simplu nu mai este de folos.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here