Acţiunea „Blocada”: sute de sancţiuni aplicate şi zeci de permise suspendate

549

În perioada 13-19 august, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj, au desfăşurat acţiuni atât pentru prevenirea comiterii de fapte antisociale, cât şi pentru asigurarea unui trafic rutier fluent şi pentru prevenirea producerii accidentelor de circulaţie.

La acţiunile executate în perioada 13-19 august, au participat 337 de poliţişti din structurile de poliţie rutieră, ordine publică, investigaţii criminale, poliţie transporturi, arme, explozivi şi substanţe periculoase pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilicite şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

Rezultatele acţiunilor
Cu această ocazie poliţiştii au aplicat 684 de sancţiuni contravenţionale, din care 620 pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 195/2002 Rep. privind circulaţia pe drumurile publice, 37 pentru nerespectarea normelor Legii 61/1991 Rep. pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii și liniştii publice şi 18 pentru alte acte normative, în valoare totală de 249.110 de lei. De asemenea, în cadrul activităţilor desfăşurate, poliţiştii au constatat 22 de infracţiuni din care 13 la regimul circulaţiei rutiere, trei pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi şase la alte genuri.
Tot în cadrul acestor acţiuni, poliţiştii au reţinut în vederea suspendării 51 de permise de conducere, din care 12 pentru consum de alcool, 22 pentru nerespectarea regimului legal de viteză şi 17 pentru alte abateri şi au fost ridicate 17 certificate de înmatriculare pentru stare tehnică necorespunzătoare a autovehiculelor.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here