Acționarii de la Pandurii vor fi executați silit, dacă nu dau banii!

1738

Marin Condescu și Marin Golea, principalul creditor de la Pandurii și administratorul special al clubului, au început demersurile pentru executarea silită a acționarilor care continuă să rămână dezinteresați de soarta financiară a echipei de fotbal și după ce instanțele de judecată i-au obligat să achite sume mari de bani. Marin Condescu a dezvăluit, ieri, că a discutat în ultimele zile cu reprezentanții membrilor asociați pentru a smulge de la aceștia promisiunea că vor plăti în rate sumele la care au fost obligați de instanțele de judecată să le achite către Pandurii. Asta în ideea ca presiunea pe bugetele acționarilor să nu fie foarte mare, mai ales acum pe final de an. Fostul președinte al clubului spune însă că nu a găsit înțelegere la niciunul dintre acționari și, ca urmare, clubului nu îi mai rămâne decât să execute silit conturile pe care oricum le-a blocat încă de anul trecut.
Pandurii s-ar fi mulțumit să primească banii și cu „țârâita”, clubul fiind mai interesat să aibă finanțarea care să îi asigure supraviețuirea în Liga a II-a, unde a fost adus de nepăsarea acționarilor, decât de împovărarea bugetelor celor care ar fi trebuit să asigure condițiile optime pentru a evolua în continuare în prima ligă și chiar în competițiile europene, acolo unde era în 2013, când a început declinul. Sentințele judecătorești date de instanțele de la Târgu-Jiu și Craiova în ultimul an, precum și săptămâna trecută, îndreptățesc clubul la o finanțare de care a fost văduvit constant după declinul din ultimii ani. Curtea de Apel i-a obligat pe acționari să plătească sume și mai mari către Pandurii decât stabilise Tribunalul Gorj în urmă cu un an și chiar dacă sentința nu este definitivă, este executorie. Pandurii a câștigat pentru că în anii în care nu a avut finanțarea asigurată acționarii și-au prins în bugetele lor sumele pe care urmau să le vireze la club, dar care, din diverse motive, nu au mai fost date echipei de fotbal.
Acum Complexul Energetic Oltenia are cele mai mari restanțe către clubul de fotbal, respectiv 6.398.608,88 lei, după cum au stabilit magistrații Curții de Apel Craiova, în baza expertizelor contabile. Consiliul Local Târgu Jiu a fost obligat și el la plata a 2.861.747,68 lei, în timp ce Consiliul Judeţean Gorj are de achitat 769.543,23 lei. Inclusiv Artego SA are de achitat 4.898.219,86 lei, deși la un moment dat a anunțat retragerea din acționariatul Pandurilor. Cele mai mici datorii, de 516.983,76 lei le înregistrează Uniunea Sindicatelor Miniere Oltenia. Sentința Curții de Apel Craiova poate fi contestată de acționarii nemulțumiți, dar, ca să ducă procesul mai departe la Înalta Curte de Casație și Justiție aceștia ar trebui să cheltuiască sume mari de bani pentru a dovedi că au „dreptate”.
Acționarii au avut de plătit și până acum taxe către instanțe și, la cum arată sentințele judecătorești, au irosit banii în loc să îi fi virat la Pandurii pentru a asigura supraviețuirea financiară a clubului în Liga a II-a, mai ales că, în curând Târgu Jiul va avea funcțional unul dintre cele mai moderne stadioane din țară.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here