Achiziție importantă pentru Pandurii

444

Pandurii Târgu Jiu a anunțat perfectarea celui de-al patrulea transfer din perioada de vară. Mijlocaşul nigerian în vârstă de 32 de ani Christian Obodo, care a evoluat sezonul trecut pentru Concordia Chiajna, a semnat, astăzi, un contract pentru un an cu clubul Pandurii.
Obodo, care evoluează mijlocaș central defensiv, are o bogată experienţă în prima ligă din Italia unde de fapt a început fotbalul de performanţă. Acesta a evoluat în perioada 2001 – 2004 la Perugia, 2004 – 2005 la Fiorentina şi în perioada 2005 – 2012 a fost jucătorul celor de la Udinese de unde în ultimele două sezoane ale acestei perioade a fost împrumutat la Torino şi Lecce. A totalizat peste 200 de partide în prima ligă italiană cu Cupa Italiei şi are în CV şi 30 de partide în care a evoluat în competiţii europene, UEFA Europa League şi Champions League.
În perioada 2013 – 2015 a evoluat pentru formaţiile Dinamo Minsk din Rusia, Olhanense din Portugalia şi Skoda Xanthi din Grecia. Pe lângă experienţa din competiţiile europene se mai adaugă la CV-ul său impresionant şi 21 de prezenţe la echipa naţională a Nigeriei. La începutul acestui an Obodo a semnat cu Concordia Chiajna pentru care a evoluat în toate partidele din campionat şi play-aut, respectiv în 17 meciuri, reuşind să şi înscrie de patru ori.
Transferul lui Christian Obodo este cel de-al patrulea perfectat în această vară de Pandurii Târgu Jiu după cele ale jucătorilor Armiche Ortega Medina, Ovidiu Herea şi Claudiu Voiculeţ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here