Aceeaşi perversitate electorală după ce au dus ţara de râpă

762

traian-basescuAceastă campanie electorală pentru prezidenţiale seamănă cu un carnaval de prost gust, în care fiecare candidat caută să-şi ascundă cât poate de mult gunoiul de sub preş.

Numai că sărăcia în regimul Băsescu a ajuns la paroxism, prevestind mari convulsii sociale de vreme ce România e foarte aproape de colaps. Şi să ne reamintim sloganul, „Să trăiţi bine” de la alegerile din 2004 pentru a-i arăta cartonaşul actualului preşedinte, care după cinci ani de mandat lasă ţara într-un grav derapaj economic şi un popor debusolat, fără a avea vreo remuşcare, râzându-ne în nas de astă-dată cu hăhăitul „V-am păcălit bine”. Mai concret, regimul Iliescu-Năstase a lăsat o economie stabilă, pe un ritm de creştere de peste 8%, circa 300.000 de şomeri şi o datorie externă de 25 miliarde euro. În 2009, economia României se află într-o profundă criză, cu peste 100.000 firme închise, 1 milion de şomeri şi un nivel de sărăcie care depăşeşte 80% din totalul populaţiei, în vreme ce avem şi cel mai mare deficit bugetar din UE, şi împrumuturi externe ce ating 80 miliarde de euro.

Tot în urmă cu 5 ani, România era o ţară cât de cât aşezată, cu adversităţi politice în limitele bunului simţ. Astăzi traversăm şi o criză politică de proporţii, determinată în principal de conduita mereu conflictuală a şefului statului şi de ambiţiile acestuia de a dicta peste tot ce mişcă în societatea românească, inclusiv asupra Parlamentului, uitând că şi acesta până la urmă este, tot rezultatul voinţei la urne a electoratului. Mai grav este că, din direcţia Palatului Cotroceni şi a camarilei portocalii curg mai toate ilegalităţile, matrapazlâcurile şi furăciunile, paradoxal, şi tot de acolo se strigă hoţii şi ticăloşii, acuzându-i pe alţii. Or, oamenii nu uită uşor scandalurile legate de cazurile „Flota”, „Mihăileanu”, „Ridzi şi Udrea”, „EBA, Ioana şi Mircea Băsescu”, „Popovici”, „Paskany”, „Sorin Blejnar”, care învârte bani greu pentru PD-L (omul de criză al lui Blaga), regii asfaltului care golesc bugetul Ministerului Transporturilor dar nu se văd autostrăzile, borduriada lui elena-udreaVideanu şi băieţii lui deştepţi din sistemul energetic, Iancu, Bercea, Mondialu şi alţi interlopi din anturajele pedeliste de afaceri, Băbeni, Ciorogârla şi nu în ultimul rând diversiunile şi scenariile cu jurnaliştii răpiţi şi fuga lui Haissam care este acuzat chiar Preşedintele, etc.
Atunci, să nu mai ai încredere în astfel de personaje ce confundă România cu propria bătătură, făcându-şi doar prostul obicei de a-i minţi pe oameni, cu atât mai mult cu cât pentru ei criza economică nu este o prioritate, dovadă că România are una dintre cele mai accentuate prăbuşiri economice din UE. În schimb, se burduşesc ei, cheltuind şi banii de la FMI şi BM fără să pună altceva în loc pentru scoaterea economiei la liman. La fel procedează şi cu absorbţia fondurilor europene, deşi suntem contribuabili în ultimii 2-3 ani cu aproape 5 miliarde euro, după cum izolarea ţării pe plan extern a determinat şi o scădere dramatică a exporturilor româneşti pe piaţa europeană.
Totuşi, preşedintele încă în exerciţiu şi mujahedinii portocalii au mult tupeu şi caută să încurce iarăşi minţile oamenilor, impunând un simulacru de democraţie, cu o dorinţă vădit talibanică de a nu le sta nimeni în cale, fiind mai otrăvitori chiar şi decât nomenclaturiştii comunişti. Cel puţin de la regimul Ceauşescu ne-a rămas metroul, Transfăgărăşanul, Canalul Dunăre – Marea Neagră, autostrada Bucureşti-Piteşti, un sistem de irigaţii performant ce deservea peste 4 milioane ha teren arabil, multe fabrici şi uzine ce asigurau milioane de locuri de muncă, sute de mii de apartamente pentru muritorii de rând, Casa Poporului, şcoli, spitale, săli de sport, stadioane, cluburi şi case de cultură, staţiuni balneo – climaterice, etc., şi nici o datorie externă. Şi cine poate să contrazică aceste realizări, cu atât mai mult cu cât ceea ce a însemnat „made în România” este rezultatul muncii până la sacrificiu a poporului român.
Acum, am ajuns să fim „hipnotizaţi” de nişte impostori care au pârjolit totul, distrugând până şi fiinţa noastră naţională, aruncându-ne în ură şi dezbinare. Şi atunci, nu cumva „de ce le e frică nu scapă” colportat ca slogan cu iz fascist de către T. Băsescu pentru o făcătură ieftină, care să-i aducă voturi, se va putea întoarce ca un bumerang, neacceptându-i poftele de a ne fi stăpânul absolut, alături de gaşca portocalie? Iar când ai în stafful tău de campanie un turnător securist şi o blondă care a făcut din serviciile publice propriile „mine de aur”, ori este acuzată de ilegalităţi în cheltuirea banilor de la Ministerul Turismului, e limpede ce sâmbete porţi, mai ales când şi prin comportamentul de şmecheri nu faci decât ce îşi doreşte mintea ta diabolică. Iar deznodământul e pe aproape, supărându-se de acum „obştenii pe văcar”, de unde va începe şi decontul faptelor şi băşcăliilor, inclusiv pentru trădarea intereselor naţionale.
Şi românii au înţeles în cea mai mare parte că nu mai este suficientă recâştigarea încrederii doar cu ceea ce ar dori să audă, ci cu promisiuni îndeplinite. Mai mult, şi-au dat seama că în realitate este vorba de un fariseu şi un ipocrit, care are nevoie de votul lor odată la 4-5 ani, după care li se întoarce spatele, declanşând din nou diversiunea şi conflictele, cea mai limpede explicaţie constând în a dribla, în această campanie electorală, problema nr. 1 – criza economică şi sărăcia despre care nu se rosteşte un cuvânt. În schimb, se bat câmpii pe la RTV, pretându-se al de Băsescu şi pedeliştii săi la o fraudă morală, fie ca şi referendum sau a repeta fără noimă obsesia Grivco pentru că vezi Doamne, nu poţi lăsa ţara pe mâna lui Iliescu, Voiculescu, Hrebenciuc… dar cazi în penibil dacă vrei s-o laşi pe mâinile lui Udrea, Ridzi, EBA, Boureanu, Manţog,… şi împreună cu ei toată şleahta portocalie.
În fine, candidatul T. Băsescu şi partidul său privat sunt atât de disperaţi că ar putea pierde alegerile încât se folosesc de toate mijloacele pentru torpilarea adversarilor: structuri guvernamentale şi instituţionale, angajaţi ai deconcentratelor, primăriilor ori societăţilor comerciale scoşi de la serviciu şi trimişi în teren cu sarcini precise. DNA, ANI, agitatori, haidamaci şi pupincurişti de profesie, medici de familie, veterinari, preoţi, chiar elevi şi studenţi, cărora li se promit sponsorizări grase pentru excursii, tabere, mese festive, etc. după cum şi o campanie opulentă şi agresivă, plus nelipsitele atenţii cu „plicuri” mici, bere, găleţi, lopeţi, galoşi, şepci, brichete şi foarte multe promisiuni deşarte printr-o propagandă de la om la om. Numai un lucru nu pot lua cei ce se joacă de-a alba-neagra cu viaţa noastră, mintea şi conştiinţa de a ne regăsi drumul spre normalitate, într-o ţară în care sunt atâtea lucruri de făcut, dar gândidnd bine şi a da voturile celor ce au voinţă şi putinţă să cârmuiască România şi în folosul oamenilor.
Vasile IROD

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here