Accident mortal la Câlnic – Vitezomanul Manţog a distrus o ambulanţă

370

DSC05405PD-L-istul Ionel Manţog a fost implicat în cursul zilei marţi, 24 noiembrie, într-un accident de circulaţie, care a avut loc pe raza satului Pieptani, comuna Câlnic. Impactul mortal a avut loc în jurul orelor 13.00.

Din primele cercetări a reieşit faptul că Manţog a făcut o depăşire periculoasă şi a intrat în coliziune cu o ambulanţă care transporta la Spitalul Târgu – Jiu un bolnav şi pe soţia acestuia. Din păcate bărbatul nu a mai putut fi salvat, restul persoanelor implicate, între care şi Manţog precum şi personalul medical, au fost transportate la spital.

acc mantog 001acc mantog 004Neatenţia şi viteza au fost cele care au condus la un rezultat tragic: un decedat şi patru răniţi. Ionel Manţog se afla la volanul unui autoturism BMW când a încercat să depăşească un autoturism care rula în faţa sa. PD-L-istul, însă, nu a văzut ambulanţa care venea de pe contrasens şi care avea semnalele luminoase pornite. În salvare se aflau patru persoane şi anume acc mantog 005acc mantog 006personalul medical şi un pacient împreună cu soţia, care îl însoţea. „A avut loc un accident cu patru victime, una decedată pe loc. A fost implicată maşina Salvării. Pacientul care se afla în ambulanţă a decedat pe loc, se pare că a suferit un infarct. Celelalte victime sunt înafara oricărui pericol şi se află internate în acest spital. Victima decedată a fost trimisă la spitalul Motru cu suspiciune de infarct, probabil aceasta este cauza pentru care a decedat. Leziuni traumatice nu prezenta. Necropsia va dovedi care este adevărata cauză”, a declarat Ramona Oprea, medicul de urgenţă.
Ionel Manţog a ajuns conştient la spital
acc mantog 008Bărbatul care a decedat a fost transportat la Motru în timp ce restul persoanelor implicate au ajuns la Spitalul de Urgenţă Târgu – Jiu. Manţog se pare că se află înafara oricărui pericol, starea sa fiind stabilă. „Ionel Manţog este bine, este stabil. Este internat în secţia de chirurgie. A suferit un traumatism cranian minor. I se vor face tomografii, ecografii, tot ce este nevoie”, a mai spus medicul. De asemenea, soţia pacientului decedat are o plagă la nivelul gambei şi un traumatism cranian, iar asistentul de pe ambulanţă a suferit un traumatism cranio-facial.
Autoturismul, sigilat de PD-L-işti
acc mantog 011Vinovat de producerea accidentului se face omul de politică. „Din primele cercetări efectuate la faţa locului se pare că acest eveniment rutier s-a produs pe fondul unei depăşiri neregulamentare. Conducătorul autoturismului s-a angajat într-o depăşire neregulamentară şi a intrat în coliziune cu acea ambulanţă care venea către Târgu – Jiu cu semnalele luminoase în funcţiune. Au rezultat patru răniţi şi o persoană decedată. Cei doi conducători au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Colegii mei continuă cercetările”, a declarat ofiţerul de presă al inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj, Daniel Tică. La faţa locului, aproape în acelaşi timp cu salvarea şi poliţia, au ajuns şi membri ai partidului care au venit să vadă în ce stare se află Manţog şi care, după măsurătorile poliţiştilor, au început să sigileze maşina. Din declaraţiile martorilor se pare că PD-L-işti au încercat să ascundă din dovezile incriminatoare la adresa liderului, spărgând chiar geamul de la kilometraj, pentru a debloca acele care se opriseră la o viteză mult peste cea legală.
Dorina CIOPLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here