Accident cu o ambulanţă, în Ploştina

398

serv.ambulanta facuta de mineViaţa a trei pacienţi a fost pusă în pericol ieri, după ce ambulanţa unei divizii medicale, în care aceştia se aflau, a fost implicată într-un accident rutier. Din fericire, însă, evenimentul s-a soldat numai cu pagube materiale.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj, Daniel Tică, cele două autovehicule s-au tamponat pe DN 67 în dreptul localităţii Ploştina. Autoutilitara diviziei medicale circula în direcţia de mers Târgu-Jiu – Motru, transportând trei pacienţi pentru dializă când a fost acorşată de către un autoturism Dacia Solenza. „Conducătorul auto în vârstă de 38 de ani, din Cătunele, nu s-a asigurat la schimbarea direcţiei de mers şi, după ce a virat la stânga, a intrat în coliziune cu autoutilitara diviziei medicale respective, care era condusă de către un şofer în vârstă de 40 de ani”, a declarat Daniel Tică.

Doar pagube materiale

Din fericire cei trei pacienţi nu au fost răniţi însă s-au ales cu o sperietură zdravănă în momentul producerii accidentului. Din evenimentul rutier au rezultat numai pagube materiale. De asemenea, pentru că nu s-a asigurat atunci când a vrut să intre pe drumul lateral, şoferul din Cătunele a fost amendat cu suma de 120 de lei şi, de asemenea, penalizat cu două puncte. Ultimul accident grav în care a fost implicată o ambulanţă a avut loc în urmă cu aproape un an de zile, tot pe drumul Târgu-Jiu – Motru, în localitatea Pieptani, când fostul lider PD-L Gorj, Ionel Manţog a intrat cu MBW-ul său într-o ambulanţă. Pacientul aflat în aceasta a decedat iar asistentul medical a ajuns în comă, la spital. Un alt eveniment rutier în care a fost implicată o ambulanţă gorjeană a avut loc în vara aceasta în capitală. Autospeciala transporta un pacient la urologie când, într-o intersecţie, a fost lovită şi răsturnată de un alt autoturism. Din fericire pacientul a fost preluat aproape imediat de către o salvare care se afla în apropiere şi transportat la o unitate spitalicească.

Dorina Cioplea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here