A V-a ediţie a Festivalului de Folk “Coloana Infinitului” a început

372

Ca în fiecare an, Festivalul Naţional de Muzică Uşoară şi Muzică Folk “Coloana Infinitului” se va desfăşura la Târgu-Jiu. Ajuns la ediţia a V-a, festivalul îşi doreşte să descopere noi talente şi să promoveze pe piaţa muzicală tinerii cu vârsta între 6 şi 19 ani.

Spectacolul se desfăşoară la Teatrul de Vara al Şcolii Populare de Arta din Târgu-Jiu, şi va debuta începând de joi de la ora 19.00, acesta va continua în zilele de vineri şi sâmbătă. Festivalul urmăreşte promovarea tinerelor trupe de muzică uşoară şi folk precum şi descoperirea de noi talente. Va exista secţiunea muzică uşoară, grupuri muzică folk; grupuri vocal-instrumentale muzică uşoară. „Anul acesta există mai mulţi participanţi decât în ediţiile precedente, vor participa 12 trupe din toată ţara. Festivalul se va desfăşura pe două categorii, trupe de muzică uşoară, muzică folk şi interpreţi. Numărul interpreţilor este de aproximativ 80-100. Ei şi-au anunţa participarea 100 însă nu ştim dacă o să vină toţi, aceştia vor beneficia de cazare gratuită, oferită de noi”, a precizat unul dintre profesorii de la Palatul Copiilor din Târgu-Jiu.

Fonduri de la minister
„De la Ministerul Educaţiei ne-au fost alocaţi prin Palatul Copiilor 2400 lei, am încercat să facem rost de fonduri pentru a ne putea desfăşura activitatea în bune condiţii. În al doilea rând, de mare ajutor ne-a fost Inspectoratul Şcolar care ne-a dat un supliment de bani, 4500 de lei. Să cazezi 100 de copii 3 zile şi să le dai şi să mănânce nu este uşor. S-a strâns un buget de 6500 de lei”, a mai declarat şi al doilea dascăl.  Laurenţiu Pănoiu şi Ionuţ Popescu, ambii profesori la Palatul Copiilor din Târgu-Jiu, sunt cei care se ocupă de organizatorii evenimentului. Festivalul e organizat de Palatul Copiilor din Târgu-Jiu împreună cu Şcoala Populară de Artă Târgu-Jiu şi în colaborare cu Asociaţia Regională pentru Dezvoltare Durabilă. Juriul va fi format din profesori, şi unul dintre marii compozitori din lumea muzicală pentru copii, Claudiu Bulete şi Valeria Mişcuţia.
ANDRADA BĂRĂITARU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here