A sfidat polițiștii care i-au întocmit dosar penal

495

Bărbatul de 57 de ani, din Rovinari, care a fost prins de Ziua Națională a României, într-o piață din oraș, în timp ce oferea, contra cost, 660 de articole pirotehnice din clasa a II-a, deși nu avea autorizație legală de comercializare, s-a ales, marți, din nou, cu dosar penal. Acesta riscă să primească pedeapsa cu închisoarea de la trei luni la un an sau amendă, după ce a fost depistat, de Sfântul Nicolae, în același loc, în timp ce comercializa 125 de petarde. Rovinăreanul este cercetat pentru comercializare de articole pirotehnice fără drept.
Acțiunea intitulată ”Foc de Artificii”, organizată de Poliția Română, va fi continuată până pe 4 ianuarie, în județul Gorj, fiind vizate atât persoanele fizice, cât şi cele juridice. ”Polițiștii vor efectua acţiuni şi controale, atât la societăţile comerciale autorizate să desfăşoare operaţiuni cu articole pirotehnice, cât şi în zona pieţelor, târgurilor sau a centrelor comerciale. Este interzisă deţinerea, utilizarea şi vânzarea către publicul larg a articolelor pirotehnice de divertisment din categoriile 2, 3 şi 4, a articolelor pirotehnice de scenă şi a altor articole pirotehnice din categoria P2, din motive de ordine și siguranţă publică, securitate şi pentru protecţia mediului. Este permisă organizarea de jocuri cu articole pirotehnice de divertisment din categoriile 3 şi 4 numai în condiţiile în care există acordul primăriei, al inspectoratului pentru situaţii de urgenţă judeţean şi avizul inspectoratului judeţean de poliţie pe a cărui rază se execută jocurile respective. Orice operaţiune cu articole pirotehnice, efectuată fără drept, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la trei luni la un an sau cu amendă”, avertizează reprezentanții Poliției Gorj.
În 2015 au fost identificate zeci de persoane care desfășurau operațiuni fără drept cu articole pirotehnice. ”Au fost constatate 42 de infracțiuni pentru nerespectarea regimului materiilor explozive și au fost indisponibilizate aproape 36.000 de articole pirotehnice, tip petarde și baterii, de peste 500 de kilograme”, a declarat Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.
Loredana Fîciu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here