A recidivat după trei săptămâni de libertate

417

hot rovinariUn tânăr de 23 de ani din Rovinari, la doar câteva săptămâni de când a ieşit de după gratii, a dat o „lovitură” care l-a adus din nou în atenţia poliţiştilor. Bărbatul a furat unei barmaniţe telefonul mobil şi mai multe pachete de ţigări. Chiar dacă este vorba despre o „captură” mică, tânărul s-a trezit din nou cu cătuşele la mâini.

Duminică spre luni, în jurul orei 01.30, poliţiştii din Rovinari au fost anunţaţi de către o femeie de 37 de ani, angajata unui bar din localitate, că a fost victima unui furt. Aceasta le-a declarat oamenilor legii că un bărbat i-a sustras telefonul mobil şi 6 pachete de ţigări. Cercetările au fost demarcate imediat şi, în câteva ore, suspectul a fost “săltat”. Este vorba despre Ştefan Ababei, poreclit “Ali Baba”, de 23 de ani, din Rovinari, care a fost reţinut pentru 24 de ore pentru furt calificat.

Eliberat pentru bună purtare

Tânărul nu se află la prima “ispravă” de acest gen. El a stat mai mult timp după gratii tot pentru furt. Fusese eliberat în urmă cu aproximativ trei săptămâni, pentru bună purtare. Dacă acum va fi găsit vinovat, pe lângă pedeapsa cu închisoarea care poate dura între 3 şi 15 ani, pentru furt calificat, tânărul va ispăşi şi restul de pedeapsă de la condamnarea anterioară. “Momentan noi ştim decât despre faptul că a mai făcut închisoare pentru furt. Vom continua cercetările şi vom stabili întreaga activitate infracţională de până acum”, a declarat Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj. Bunurile furate de către tânăr au fost recuperate în totalitate de la acesta şi înapoiate posesoarei. Rovinăreanul va fi prezentat astăzi Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, cu propunere de arestare.

Dorina Cioplea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here