A ratat primăria la mustață. „Voi continua lupta”

2098

Rezultatele oficiale ale alegerilor locale din 27 septembrie arată o luptă strânsă pentru primăria unei comune din Gorj. Partidul Social Democrat a ales să meargă în continuare pe mâna primarului Michy Nioață, condamnat în primă instanță pentru fraudă cu fonduri europene.
Problemele penale ale edilului nu au cântărit prea tare, pentru că Nioață și-a adjudecat un nou mandat. Ce-i drept, la o diferență de doar 13 voturi față de contracandidatul său, liberala Irina Cojocaru.
Astfel, 649 de voturi au mers către Nioață, iar 636 către Irina Cojocaru. Candidatul Pro România a primit 7 voturi, cel al USR – 6 voturi, iar cel al PMP, doar două voturi.
Din cei 1.894 de alegători înscriși în liste, la urne au mers 1.352 de votanți, prezența fiind de 71,38%. S-au înregistrat și 52 de voturi nule.
„Dragi locuitori ai comunei Bumbești-Pițic, vă mulțumesc foarte mult pentru încrederea acordată prin votul de duminică. Deși oficial am pierdut la o diferență de 13 voturi, din punct de vedere moral suntem învingătorii acestor alegeri”, a anunțat Irina Cojocaru, imediat după aflarea rezultatelor, menționând că va continua „această luptă” și acuzându-l pe primarul Nioață că s-ar fi aflat în spatele unor atacuri murdare la adresa sa.
Configurația noului consiliu local de la Bumbești-Pițic arată astfel: PSD – 5 consilieri locali, PNL – 4 consilieri locali, iar USR și PMP au câte un ales local. În această situație, liberalii ar putea constitui o majoritate simplă alături de USR și PMP și să-i pună astfel probleme primarului PSD.
„A fost o competiție nu dintre cele mai frumoase, însă, acum totul s-a încheiat, fapt pentru care trebuie să ne concentrăm pe ceea ce vom înfăptui în viitorul mandat, lăsând la o parte orice alte sentimente sau resentimente unii față de ceilalți”, a fost și mesajul lui Nioață, proaspăt reales în funcție.
I.IRINOIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here