A prestat slab la bară – Directorul SNLO chemat de instanţă la interogatoriu

413

Jianu DorinaŞeful democrat-liberal al Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia (SNLO), Daniel Burlan, a fost interogat ieri la Tribunalul Gorj în dosarul Dorinei Jianu, fosta directoare a Direcţiei Financiar Contabilitate a unităţii miniere.

Petenta Jianu a formulat câteva întrebări la adresa pârâtului Burlan la care pedelistul a răspuns doar cu jumătate de gură, la majoritatea ridicând din umeri. Dezgustată de reacţia a lui Burlan, Jianu a renunţat la prestaţia sa în instanţă.

Dosarul Dorinei Jianu a ajuns pe rolul Tribunalului Gorj în martie, pe 12.03.2009 fiind data la care părţile au avut prima înfăţişare în faţa instanţei de judecată. Până acum au avut loc 10 înfăţişări în acest dosar, una dintre cele mai importante fiind şi cea la care a participat ieri Daniel Burlan. Directorul SNLO a fost citat deja de 5 ori pentru a se prezenta la bară dar abia acum a binevoit să se prezinte în faţa instanţei de judecată pentru a fi interogat. Dacă nu venea nici de această dată, instanţa obliga poliţia să aducă intimatul cu mandat la Tribunal. De teama scandalului, Burlan a plecat ieri în jurul orelor 13.00 la Tribunalul Gorj însoţit de apărătorul său.
burlanDeşi a fost citat pentru dimineaţă, Burlan a făcut o cerere prin care motiva că nu poate să vină dimineaţa la Tribunal deoarece are o şedinţă de Consiliu de Administraţie de la care nu poate lipsi. Totul s-a dovedit o minciună, Dorina Jianu declarând că a verificat la SNLO dacă s-a organizat această şedinţă şi a primit un răspuns negativ. „Cred că a minţit ca să nu fie interogat cu sala plină şi la o oră când Tribunalul Gorj este plin”, a declarat Jianu care a menţionat că prestaţia lui Bulan în faţa instanţei a fost slabă. „A spus că nu îşi mai aminteşte mai nimic”, a menţionat Jianu, care declară că a renunţat la „serviciile” lui Burlan care nu a fost în stare să răspundă nici măcar la câteva întrebări.
Cere daune morale lui Burlan
Dorina Jianu solicită instanţei Tribunalului Gorj, secţia Conflicte de Muncă anularea dispoziţiei din 17 ianuarie 2009 dată de Burlan prin care ea a fost revocată din juncţia de director al Direcţiei Financiar Contabilitate şi trecută pe funcţia de consilier juridic, constatarea nulităţii absolute a Hotărârii nr.1 a Consiliului de Administraţie adoptat în 15 ianuarie 2009 prin care s-a dispus revocarea Dorinei Jianu din funcţia de director al Direcţiei Financiar Contabilitate, anularea unor înscrieri din cartea sa de muncă şi îşi cere drepturile salariale neachitate pe ultimele 10 luni şi cere daune morale în valoare de 25.000 de lei.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here