A prejudiciat statul cu 67 000 lei

402

evaziune fiscalaUn tânăr gorjean, administrator al unei firme din Târgu-Jiu este cercetat de poliţiştii de investigare a fraudelor pentru comiterea infracţiunii de evaziuni fiscale, fiind suspectat că a prejudiciat statul cu 67.000 de lei.

Miercuri, poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor au dispus reţinerea pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore, a lui S.S.M, de 20 de ani, din comuna Săcelu, judeţul Gorj.

Urmare a activităţilor de cercetare penală desfăşurate de ofiţerii de investigare a fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj a rezultat că în luna decembrie 2010, suspectul, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale din Tg-Jiu, a realizat achiziţii intracomunitare de legume şi fructe, fără să înregistreze în evidenţa contabilă a societăţii operaţiunile efectuate şi veniturile realizate. Sustrăgându-se, astfel, de la plata obligaţiilor fiscale faţă de bugetul general consolidat al statului, societatea comercială administrată de suspect a cauzat un prejudiciu în valoare de 67.000 lei.

“Poliţiştii de investigare a fraudelor au dispus reţinerea suspectului pe timp de 24 de ore pentru comiterea infracţiunii de evaziune fiscală. Din cercetări, s-a stabilit că acesta, în calitatea de administrator al unei societăţi comerciale, în luna decembrie 2010 a efectuat achiziţi intracomunitare de legume şi fructe, iar operaţiunile şi profitul realizat nu le-a declarat. În urma acestor acte, a cauzat un prejudiciu bugetului general consolidat al statului, evaluat la suma 67 000 mii lei”, a declarat Daniel Tică, purtătorul de cuvânt I. P. J. Gorj.

Poliţiştii l-au prezentat pe suspect, cu propunere de arestare preventivă pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor continuă cercetările în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a suspectului şi pentru recuperarea prejudiciului cauzat bugetului de stat.

Ana-Maria Catalinoiu

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here