A plouat cu goluri la Târgu-Jiu! Pandurii i-au înecat pe marinari

162

Pandurii a început mai bine partida cu Farul şi a presat încă din primele minute. Adaptaţi mai bine la suprafaţa de joc, fiind deja al treilea meci pe care gorjenii îl disputau pe terenul sintetic de la Târgu-Jiu, elevii lui Bogoi şi-au arătat colţii, iar pressing-ul gazdelor s-a materializat în mai multe cornere în primele 10 minute ale meciului. Totuşi, cea mai mare ocazie a debutului de partidă i-a aparţinut fostului pandur Alex Grigoraş. Căpitanul marinarilor a scăpat pe contraatac, dar singur cu portarul nu a fost în stare să-l învingă pe Cotolan (`11). Pandurii au avut un gol anulat în minutul 18, după ce “bomba” lui Pîrvulescu a fost respină de Stavrev, dar Nsiah, cel care a reluat în poartă, era în offside în momentul şutului. Contrar cursului jocului, constănţenii au deschis scorul după o acţiune personală de toată frumuseţea a lui Licu. Acesta l-a driblat scurt pe Gheorghe şi a tras cu efect, din marginea careului, fără speranţe pentru portar (`21). Era începutul nebuniei. Gorjenii au egalat în minutul 30, după ce Tudoran l-a găsit excelent pe Ciobanu în urma unei lovituri libere. Peste alte 5 minute, Tudoran le-a adus pe gazde în avantaj, după ce a transformat penaltiul obţinut tot de el. Gorjenii nu au intrat însă “pe plus” la cabine, Fotescu reuşind să reia în plasă o centrar a a lui Grigoraş (`38). Partea secundă a fost şi mai animată. Amfitrionii au revenit în avantaj imediat după reluarea jocului, după ce Daniel Pîrvulescu a reluat, “cu sete”, o minge trimisă în careu de Tudoran. În minutul 63, constănţenii au restabilit egalitatea, după o incursiune pe linia de fund a lui Fotescu, care a înscris cu ajutorul lui Konate, asta deşi spectatorii de la peluză au protestat vehement pe motiv că mingea ieşise în aut de poartă. Suspansul a continuat la Târgu-Jiu. Pîrvulescu a reuşit dubla, după un contraatac în flancul stâng purtat de Vodă (`67). Marinarii au răbufnit cu 10 minute înainte de final, iar Fotescu a scos un penalti după faultul lui Cenaj. Rafael Licu a bătut însă prost, pe lângă poartă, iar victoria părea tot mai aproape pentru gorjeni. Cireaşa de pe tort a pus-o Blejdea, în minutele de prelungire, atacantul marcând printr-un lob elegant după ce a culcat portarul advers (`90+5). Elevii lui Bogoi au acumulat 11 puncte din 6 jocuri, cu 4 mai puţin decât liderul Academica.

Pîrvulescu: “A fost cel mai nebun meci”
La finalul partidei, fotbalistul Daniel Pîrvulescu a declarat că a fost cel mai antrenant joc pe care l-a disputat în tricoul Pandurilor. Omul de gol al gorjenilor a spus că echipa nu se luptă doar să rămână în liga secundă, pentru că jucătorii alb-albaştri au valoare mai mare. “Suntem jucători tineri şi ne dorim să creştem de la meci la meci. La finalul campionatului vom vedea pe ce loc vom termina. Contează mult că jucăm acasă, ne simţim susţinuţi, împinşi de la spate de public. Cu siguranţă, obiectivul nu e salvarea de la retrogradare, suntem jucători cu calitate. Din iarnă poate situaţia financiară va fi mai stabilă la club. E cel mai nebun meci, a mai fost cel cu Brăila, dar, din fericire, acum am reuşit victoria”, a declarat Pîrvulescu. “Suntem foarte fericiţi că am obţinut 3 puncte după un joc spectaculos şi foarte bun. Din păcate am făcut câteva greşeli în apărare care erau chiar să ne coste punctele. Echipa mult mai bună am fost noi şi merităm pe deplin victoria. Stau bine cu inima, asta este fotbalul. Regula este să înscriem cu un gol mai mult decât adversarul. Suporterii au fost cu noi, aveam nevoie de aportul lor”, a spus “principalul” Pandurilor, Adrian Bogoi.

Pandurii Târgu-Jiu – SSC Farul Constanţa: 5-3 (2-2)
Pandurii: Mih. Cotolan – Rob. Gheorghe (Trancă `57), D. Ciobanu, Konate, Al. Vasilescu – Brînzan (cpt.), Cenaj, Vodă – Tudoran (P. Popescu `87), Nsiah (Blejdea `75), D. Pîrvulescu. Rezerve neutilizate: Sălăjan – Trancă, Măicăneanu, Nic. Cotolon. Antrenor: Adrian Bogoi.
Farul: Stavrev – Iani, Roumadi, K. Twumasi, Zamfir – Doumbia (G. Păun `71), Diakite (Fotescu `37), Tudorică – Al. Grigoraş (cpt.) (Cocîrlă `58), Jallow, Licu. Rezerve neutilizate: Raclău – M. Dumitraşcu, Bg. Petrescu, Ţăranu. Antrenor: Ion Barbu.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here