A murit pentru că mama era prea beată ca s-o mai salveze

400

DSCF2831Viaţa dezorganizată a unei femei de la periferia oraşului a costat-o viaţa pe fiica acesteia. La doar 12 ani, fata a fost găsită moartă de către surorile ei, mama zăcând lângă ea băută şi dezbrăcată complet, vecinii spunând că astfel de scene au mai avut loc şi în trecut, dar că, din fericire, până acum nimeni nu-şi pierduse viaţa.

Nenorocirea s-a produs pe o stradă de la marginea municipiului Târgu Jiu, în zona Ursaţi. Bianca Oancea nu a mai putut fi salvată de echipajele de la Ambulanţă sosite la faţa locului în urma apelului primit prin 112, medicii spunând că decesul se produsese de cel puţin trei ore. Aceasta dormea într-o cameră împreună cu mama sa, alte două fiice minore ale femeii aflându-se într-o casă din vecinătate, la o rudă. Fetele au venit sâmbătă dimineaţa pentru a-şi trezi mama, moment în care au descoperit-o pe aceasta căzută pe jos. „Ea era goală, căzută pe pat, aşa cum a făcut-o mă-sa, cred că băuse iar de a adormit aşa, iar fata era întinsă la marginea patului. Bianca nu mai respira săraca, am încercat să-i fac eu manevre de resuscitare, m-am gândit că o fi înecată, dar nu mai trăia. Ea, în schimb, mai respira şi când au venit cei de la ambulanţă au reuşit să o resusciteze şi să o ducă la spital, dar mirosea toată a alcool, că nu era prima dată când o găseam aşa”, spune una dintre vecine.

Conform purtătorului de cuvânt al IPJ Gorj, inspector principal Daniel Tică, rudele femeii au anunţat ulterior la 112 faptul că femeia este inconştientă, iar fiica ei este moartă în aceiaşi încăpere. Mama fetei a fost transportată la spital, medicii de aici constatând că aceasta consumase anterior băuturi alcoolice, vecinii săi declarând că ambulanţa a mai dus-o anterior pe femeie la unitatea sanitară, ca urmare a consumului de alcool. Starea acesteia este stabilă, ea urmând să îşi revină treptat în următoarele zile, conform medicilor care au îngrijit-o. Trupul neînsufleţit al fetei de 12 ani a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală Gorj pentru efectuarea necropsiei şi stabilirii cauzelor morţii.

IPJ Gorj şi Direcţia pentru Protecţia Copilului Gorj au deschis câte o anchetă, femeia fiind ajutată din când în când material de către ultima instituţie datorită situaţiei materiale precare pe care o are, conform şefului DPC Gorj, Constantin Preoteasa. Vasilica Munteanu a născut cinci copii, toţi minori, fata de 12 ani decedată fiind cea mai mare. Cele două fete, de 10 şi 6 ani au rămas în grija sa, în timp ce unul dintre băieţi se află într-un centru de plasament, iar cel de-al doilea este îngrijit de o rudă. Femeia a fost ajutată în cursul anului trecut de o fundaţie umanitară din Luxemburg pentru a-şi construi o casă cu două camere, într-una dintre camere producându-se incidentul de acum.

Vecinii femeii declară că aceasta a avut probleme cu soba încă de la începutul sezonului rece, coşul de evacuare a fumului fiind defect. Maria Oancea nu a rezolvat însă problema respectivă, deşi, conform vecinilor, un frate al ei a încercat de câteva ori în această iarnă să repare coşul de evacuare a gazelor şi fumului.

Gelu Ionescu

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here