A început testarea pentru COVID-19 a personalului din centrele subordonate DGASPC Gorj

1883

Direcția de Sănătate Publică (DSP) a dat startul, începând de luni, testărilor pentru depistarea COVID-19 a personalului centrelor din subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC). În total, vor fi supuși analizelor un număr de 265 de salariați.

Având în vedere că, potrivit Ordonanței Militare nr. 8/2020, o parte a personalului din cadrul centrelor rezidențiale de adulți și de copii, din subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Gorj, este izolat preventiv la locul de muncă, timp de 14 zile, cealaltă parte aflându-se în izolare preventivă la domiciliu, potrivit metodologiei de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus (COVID-19), personalul mai sus menționat se testează de două ori pe lună. Astfel, începând de luni, personalul izolat preventiv la domiciliu, care urmează să fie izolat preventiv la locul de muncă începând cu data de 9 mai, este testat de către specialiștii Direcției de Sănătate Publică (DSP) Gorj, pentru ca beneficiarii să fie în siguranță.
Este vorba despre 265 de salariați de la: Complexul de Îngrijire și Asistență Suseni, Complexul de Îngrijire și Asistență Dobrița, Complexul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică pentru Adulţi ,,Bîlteni” din Târgu-Jiu, Complexul de Servicii Comunitare pentru Copilul în Dificultate Târgu-Cărbunești, Centrul de Recuperare și Reabilitare Târgu-Cărbunești, Unitatea Protejată ,,Sfântul Constantin” Târgu Cărbunești, Complexul de Servicii Alternative la Protecția Rezidențială Târgu-Jiu, Complexul de Servicii Comunitare pentru Copilul în Dificultate Novaci, Complexul de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Handicap Târgu-Jiu, Complexul de Servicii Comunitare pentru Copilul în Dificultate Târgu-Jiu și Complexul de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Nevoi Speciale Târgu-Jiu.,,Mulțumim conducerii DSP Gorj și specialiștilor implicați în activitatea de recoltare a probelor în vederea testării, apreciem receptivitatea și înțelegerea de care dau dovadă, conștientizând că siguranța beneficiarilor de servicii sociale este esențială în lupta pentru combaterea răspândirii acestei pandemii”, a declarat Laurențiu Diaconescu, directorul general al DGASPC Gorj.
Izabella Molnar

1 COMENTARIU

  1. Da ii tin izolați iar banii dați pe mîncare li se opresc Rusine sa va fie ca țineți oamenii ca la pușcărie dar va veni timpul cînd nu veti mai avea cu cine lucra cum vreti

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here