A început ediția a XVI-a a Festivalului Internațional de Folclor

598

O nouă ediție a Festivalului Internațional de Folclor a debutat, luni seara, la Târgu-Jiu. Ediția din acest an a fost intitulată ”Întoarcerea românilor acasă” și se desfășoară în perioada 20-24 august, în centrul municipiului, zona amfiteatru. Șapte ansambluri de peste hotare vor evolua la Târgu-Jiu; este vorba despre artiști din: Republica Moldova, Serbia, Bulgaria și Ucraina.

Municipiul Târgu-Jiu este gazda unei noi ediții a Festivalului Internațional de Folclor. Pe scena amfiteatrului din centrul orașului vor evolua ansambluri autohtone, dar și de peste hotare, din țări precum: Bulgaria, Republica Moldova (Ungheni, Călărași, Sângerei), Serbia și Ucraina.

Festivalul a debutat, luni, cu o ședință foto la care au participat toate ansamblurile, iar la ora 20.00 a avut loc Festivitatea de deschidere: Intonarea de către Fanfara “Armonia” a Imnului Național şi a Imnului Municipiului Târgu-Jiu; Intonarea imnurilor naționale şi înălțarea drapelelor ţărilor participante; Alocuţiuni de salut din partea Instituției Prefectului, Consiliului Județean și Primăriei Municipiului Târgu -Jiu; Recital Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului”; Microrecitaluri formații participante.

Marți seara, între orele 20.00 şi 23.00, la amfiteatrul din centrul municipiului au avut loc reprezentaţii ale formaţiilor invitate, iar în deschidere spectatorii au putut asista la un recital al Ansamblului Artistic Profesionist „Doina Gorjului”. Fiecare formaţie a susţinut un program de maximum 30 de minute. Formaţiile care nu au susținut seara spectacol s-au deplasat, în intervalul 10.30 – 18.00, pe traseul Târgu Jiu – Novaci -Transalpina- Rânca şi retur. În această seară, între orele 20.00 şi 23.00, vor avea loc noi reprezentaţii ale formaţiilor străine invitate, iar în deschidere Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului” va susţine un recital.

Directorul Festivalului Internațional de Folclor este Gheorghe Porumbel, iar prezentarea evenimentului este realizată de către Codruţa Florescu, directorul Palatului Copiilor din Târgu Jiu.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here