A crescut numărul copiilor beneficiari de lapte praf gratuit

712

În această lună, DSP Gorj a distribuit lapte praf gratuit unui număr de 204 bebeluşi, luna trecută fiind 198 beneficiari. Fiecare copil a primit câte opt cutii cu lapte praf. Cei mai mulţi beneficiari au fost şi de această dată în: Târgu-Jiu, Motru, Turceni şi Rovinari.

Legislaţia actuală prevede că laptele praf este distribuit gratuit numai pe criterii medicale, pentru copiii cu vârste cuprinse între 0 şi 12 luni ale căror mame prezintă contraindicaţii ale alăptării (boli grave: TBC pulmonar activ, neoplazii, caşexie, septicemie, boli psihice grave, scleroză în plăci, insuficienţă renală sau cardiacă, diabet zaharat decompensat, tireotoxicoză, mamă infectată cu HIV, tratamente cu citostatice, diazepine, anticoagulante, radioizotopi, eclampsie). În plus, beneficiază de lapte praf copiii ale căror mame au decedat şi cei instituţionalizaţi sau daţi în plasament.

Mai mulți beneficiari
Spre deosebire de luna trecută, în mai a crescut numărul beneficiarilor de lapte praf gratuit. „Pentru această lună avem un total de 204 copii care beneficiază de lapte praf gratuit. La Târgu-Jiu sunt 33, la Rovinari 29, la Motru – 27, la Turceni – 23, la Țânțăreni și Scoarța câte 11 și la Văgiulești tot 11. Luna trecută am avut 198 de beneficiari. De asemenea, în cursul lunii februarie am primit încă 7.400 de cutii de lapte praf, iar la ora actuală mai avem în jur de patru mii”, a confirmat Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al DSP Gorj. Stocul de lapte praf al Direcţiei de Sănătate Publică Gorj este asigurat astfel încât se vor putea onora solicitările din următoarele trei luni. Prescrierea laptelui praf se va face gratuit, pe reţetă, de către medicul de familie. Fiecare bebeluş primeşte câte opt cutii pe lună.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here