Cine mai poate să ne restituie ce s-a furat României după Decembrie 1989

481

După căderea comunismului noii diriguitori ai României, din dorinţa de a rupe cu trecutul, dar mai cu seamă la presiunile extreme venite din afară, au acceptat fără şovăire declanşarea dezastrului asupra economiei şi patrimoniului naţional, totul făcându-se după legi şi reforme absurde, la elaborarea şi implementarea acestora, băgându-şi vârtos cozile de topor din interior şi “diavolii” occidentali veniţi de aiurea. Iar batjocura a fost şi este generală, mimându-se doar democraţia şi respectul pentru Constituţie, pentru suveranitatea şi independenţa statului român.

Pe un astfel de sumbru şi nefericit fundament, pungaşi şi prădători de tot felul au furat şi devalizat în România; economia şi sistemul bancar, resursele naturale şi strategice, fondul funciar în mare parte, pentru ca acum jaful nemărginit să continuie în zona mănoasă a retrocedărilor de terenuri, imobile şi valori de patrimoniu, fiind implicaţi şi aici ticăloşi şi escroci la fel de perfizi.
Şi din păcate, astfel de indivizi au cale liberă la toate şi la tot felul de matrapazlâcuri, chiar pe fondul unei legislaţii, parcă în acesată direcţie croită şi aplicată, cu atât mai mult cu cât prea- “onorata” noastră Justiţie închide de fiecare dată ochii, după interese şi preferinţe pentru fiecare, când zică-se că s-ar aplica legea, în realitate cine are şi “pâinea şi cuţitul”, adeseori, “partea şi-a luat partea”. Şi uite aşa i-au învăluit pe naivii care au crezut în democraţie şi că la un moment dat lucrurile vor intra pe un făgaş normal şi în România. Numai că jaful continuă în spiritul şi litera corupţilor de tot felul, acum bătălia cea mai mare dându-se la rupere pe retrocedările ilegale de terenuri agricole şi imobile, devalizându-se totul prin varii falsificări şi mânării puse pe tarabe prin intermediul unor notari şi avocaţi la fel de ticăloşi, mergându-se până acolo, încât s-au adus de “peste mări şi ţări” indivizi, care sub fals jurământ nu contenesc a declara că sunt moştenitori de proprietăţi şi imobile în România. Şi apoi odată dobândite, le înstrăinează altor escroci, după care se reîntorc exact de unde au venit, fericiţi şi cu buzunarele pline, în vreme ce amăreşteanul şi statul român fluiera a pagubă de pe urma acestor mafioţi.
Aici este şi cazul asupra ”dreptului” familiei regale de a-şi recupera bunurile; proprietăţi, valori şi bani cu nemiluita, în plus au mai apărut şi ceilalţi neaveniţi Paul şi a lui Lie, revendicând la rându-le, ceea ce nu li se cuvin din ”moştenirea” înaintaşilor. Numai că, Justiţia le-a dat “dreptul” în atâtea cazuri, acceptându-le comportamentul imoral din fire, la noi şi de aiurea. Doar pentru că, vezi Doamne, regii ,“prinţii şi prinţesele” sunt la rândul lor oameni, chiar dacă s-a dovedit că bastardul care n-a avut nimic, a avut tupeul să ceara şi să primească, ceea ce avea să fie ulterior o mare fraudă, adică un atentat vădit la terenurile, palatele, parcurile şi pădurile de interes public. În schimb sunt şi astăzi amărâţi-moştenitori direcţi si de drept, care stau de ani de zile nepuşi în posesiile cuvenite, doar pentru că în România continuă să existe sămânţa de regi şi prinţi străini, de conţi, grofi şi roni ce se dau “pământeni” de-ai locului, doar pentru a primi aici, în ticăloşia lor nemărginita, ceea ce de fapt nu li se cuvine. Căci nu trebuie uitate vremurile când Alex. Ioan Cuza a fost mazilit şi din vina”boborului”, cel ce va fi uns domnitorul şi ulterior regele românilor, avea să poposească în taină pe aceste meleaguri, doar cu un banal geamantan militar de campanie, pentru ca ulterior să curgă în valuri, valuri averi nelimitate (oare cum şi de unde?) pentru viitoarele Case regale.
Dar ce să vezi, în ultima perioadă România se confruntă cu o situaţie, cel puţin la fel de gravă şi anume; decimarea pădurilor patriei, prin toţi munţii noştri întâlnind la tot pasul dezastru şi adevărate găuri negre. Ritmul pierderii pădurilor montane, după rapoartele oficiale este înspăimântător, ”recoltându-se” numai în perioada 2008-2014 peste 27 milioane metri cubi de masă lemnoasă, deşi volumul aprobat prin reglementări legale(!) a fost de 17,9 milioane metri cubi. Asta înseamnă că diferenţa reprezintă tăierile ilegale, mai exact jaf la drumul mare sub nasul şi ochii adormiţi ai autorităţilor statului român. Şi aici nu vorbim de lemn de foc, în special pentru cei bătrâni şi neputincioşi, care de regulă îşi procură legal şi cinstit lemnele de foc. Ci avem de-a face cu adevăraţii bandiţi, care defrişează cu sălbăticie pădurile, mai ales esenţele preţioase de conifere şi foioase, atât de mult căutate la export, apoi pentru mobilă, construcţii şi joagarele clandestine, etc. Iar în spatele lor sunt verestoizii, hrebenciuiştii şi alti politicieni şi parlamentari veroşi, adică adevăratele personaje ale răului, care aduc imense prejudicii mediului natural şi resurselor de venit la bugetul statului, în schimb acumulează ei averi nemăsurate prin tot felul de căi şi mijloace ilegale. Iar în această privinţă sunt legate şi implicate varii grupări mafiote, ce trimit zilnic la export sute de vagoane şi camioane de mare tonaj-masă lemnoasă, de cea mai bună calitate.
Cât despre cei pedepsiţi pentru fapte atât de grave, doar pe ici pe colo, câţiva vinovaţi, mai degraba plevuşca, întrucât Justiţia din România ştie bine jocul de-a ”alba-neagra, chiar dacă prejudiciile aduse statului român ating ordinul sutelor şi de ce nu, a miilor de milioane de euro. Şi atunci ce mai poate fi de făcut, câtă vreme tăierile masive şi ilegale pun în pericol siguranţa naţională, iar ceea ce întreprind în această privinţă deopotrivă Parlamentul, Guvernul şi ministerele de resort, se dovedesc a fi doar nişte fiisuri penibile şi fără rost? Şi am menţiona aici şi judeţele “fruntaşe” în distrugerile fără noimă: Covasna, Harghita, Mureş, Alba, Maramureş, Suceava, Cluj, Bistriţa-Năsăud, Braşov, Sibiu, Gorj, Vâlcea, unde se acoperă aproape 80% din tăierile ilegale din fondul forestier naţional. Acum, zică-se că noua Gardă Forestieră ar avea rolul de a monitoriza exploatarea masei lemnoase şi mai ales de a preveni tăierile ilegale. Numai să nu însemne şi asta tot un demers birocratic, mai ales că la atribuţii prea puţin se vorbeşte de o reîmpădurire masivă şi cu specii-repede crescătoare. Sau poate că va fi nevoie ca şi cei abilitaţi în teritoriu de către G.F., să fie la rându-le supravegheaţi, precum într-un joc de-ascunselea prin ”pădurea tutelară” de ceva jandarmi sau poliţai, cu microfoanele de interceptare direcţionate spre DNA?
În fine, poate că n-ar fi rău ca însuşi domnul preşedinte Iohannis să traducă public cam ce scrie în legea (de altfel draconică!) a silviculturii austriece, de vreme ce ei îşi protejează cu sfinţenie pădurile, în schimb le devastează fără pic de milă pe ale noastre, iar prezidentul României nu este deloc străin de acest fenomen sinistru, ci dimpotrivă. Sau măcar de am reevalua calculele, punând din nou pe picioare, dar controlat fabricile autohtone de mobile şi materiale finite pentru construcţii, în locul exportului de lemn brut, ori a lemnului dat pe sub mâna şi neplata taxelor cuvenite către bugetul statului. Şi pentru că tot vorbeam de conţi şi grofi scăpătaţi, este bine să mai reamintim că până în prezent, în urma mânăriilor de tot felul, acceptate şi făcute chiar sub ochii părtinitori ai Justiţiei române, Ardealul a fost retrocedat în proporţie de cca 40% aşa-zişilor moştenitori ai grofimii maghiare (terenuri, păduri şi foarte multe imobile şi lăcaşuri de cult, etc), ceea ce este extrem de grav, vizavi de pericolul ce planează asupra unităţii şi integrităţii teritoriale a României. Cât priveşte moştenirea Fundaţiei Gojdu, lăsată prin testament definitiv statului român şi a cărei valoare depăşeşte uşor miliardul de euro, a avut grijă actualul şef-SIE, Mihai Răvan Ungureanu să semneze fără vreo remuşcare actul de donaţie şi cedare a întregului patrimoniu statului ungar, tristul eveniment având loc la Budapesta în anul 2006, când MRU deţinea calitatea de ministru de externe în Guvernul României, păstorit la acea vreme de către nevolnicul Traian Băsescu. Ceea ce avea să însemne de fapt în ochii opiniei publice româneşti un act de trădare naţională, din păcate fără vreo repercusiune pentru cei vinovaţi, ba dimpotrivă, de “cinstire” în alte înalte funcţii pentru asemenea trădători de neam şi ţara românească. Cu atât mai mult cu cât, Transilvania este mai nou şi principala ţintă a grupării extremiste “Mişcarea Tinerilor din cele 64 de comitate”, care sub flamura şi sloganul “Moarte Diktatului de la Trianon” promovează tot mai violent, alături de celelalte forţe separatist-sovine maghiare principiile sfârşitului de sec.XIX şi început de sec.XX, ce aveau să arunce Europa, inclusiv România, în cea mai neagră perioadă a istoriei sale, moderne şi contemporane.
Din păcate, nenorocirile provocate României după dec.’89, au fost posibile şi din vina noastră, a cetăţeanului de rând, care prin votul exprimat la urne, am dat de fiecare dată girul nepotrivit celor ce au condus şi guvernat ţara în toată această tristă perioadă. Şi se vede treaba că ne priesc nedreptăţile, necazurile şi suferinţele, de vreme ce ne lăsăm în continuare manevraţi şi prostiţi de propaganda pernicioasă a celor care se folosesc de cele mai josnice mijloace de bătălie politică doar pentru a-şi satisface pohtele de putere şi privilegii nemăsurate, neglijând, chiar trădând voit şi prin înţelegeri reciproc avantajoase cu amicii din varii alianţe, interesele vitale ale României.
Avem aici şi cel mai recent exemplu şi anume -făcătura ordinară a preşedintelui Iohannis, cu al său guvern de tehnocraţi, care a început deja să dea din colţ în colţ, dovedindu-ne a fi mai degrabă o marionetă pe faţă a Imperatorului de la Cotroceni şi a mai marilor stăpâni de la Bruxelles, iar această stare nepotrivită se petrece contrar oricăror prevederi democratice şi constituţionale, sau mai bine spus dincolo de o mai bună administrare şi funcţionare a ţării, spre binele interesului public şi al cetăţeanului român.
Vasile Irod

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here