Un angajat al Primăriei Ioneşti, acuzat de luare de mită

496

inspector ionesti (1)Un funcţionar public, angajat al primăriei comunei Ioneşti, judeţul Gorj, a ajuns ieri în atenţia oamenilor legii după ce a fost prins luând mită în valoare de 8.000 de lei.

Inspector în cadrul primăriei, acesta a solicitat respectiva sumă pentru a mijloci realizarea fără probleme a recepţiei unei lucrări.

Sorin Lambu este inspector pe linia achiziţiilor publice în cadrul Primăriei Ioneşti şi, în prezent, este acuzat de către patronul unei firme de luare de mită. Oamenii legii au fost anunţaţi de faptul că Lambu a cerut bani pentru aranjarea unor acte, astfel că luni seară i s-a înscenat un flagrant. Inspectorul primăriei s-a întâlnit cu patronul firmei într-un local din oraşul Turceni, unde a primit suma solicitată, şi anume opt mii lei.
Riscă ani buni după gratii
În fapt este vorba despre o lucrare mică, în valoare de o sută de milioane de lei vechi, aşa cum a precizat şi primarul din Ioneşti, Marian Tătaru, şi anume realizarea şi montarea de rafturi. Tătaru a mai spus şi că nu se aştepta la aşa ceva de la angajatul său. Sorin Lambu lucrează în primărie de aproximativ şase ani şi nimeni nu a avut vreo suspiciune în legătură cu el. Bărbatul a fost reţinut în urma flagrantului şi introdus în arest preventiv în noaptea de luni spre marţi, ieri fiind prezentat Parchetului Judeţean Gorj. „Sincer, nu aş fi crezut că este în stare de aşa ceva”, a declarat o altă angajată a primăriei, Maria Andrei. Întrebat despre ce s-a întâmplat, Lambu a declarat decât că nu a cerut niciun ban. Totuşi, dacă va fi găsit vinovat pentru luare de mită, bărbatul riscă până la 12 ani de închisoare.
Dorina CIOPLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here