Gringo de România într-un concert extraordinar la Târgu-Jiu

502

Rotary Club Târgu-Jiu organizează un concert susţinut de cel mai bun interpret de blues pe care l-a dat România vreodată: inegalabilul AG WEINBERGER. Concertul va avea loc, miercuri, 21 octombrie, ora 19.00, în holul Băncii Naţionale a României – Târgu Jiu, str. Geneva nr.4.

Un concert acustic de colecţie a pregătit Rotary Club Târgu-Jiu pentru iubitorii muzicii de calitate, aceştia fiind invitaţi la o oră şi jumătate de muzică blues şi jazz. Considerat de către critici Mr. Blues al României, iar de către B.B. King “un chitarist carismatic de cea mai înaltă clasă”, AG Weinberger este singurul artist de blues şi jazz din România selectat pentru nominalizare la şapte categorii la Premiile Grammy (2007), decorat cu Ordinul Cultural în grad de Cavaler (2011). El îşi continuă misiunea sa cu acelaşi zel, cu aceeaşi pasiune şi credinţă pentru a impune muzica bună în viaţa culturală din România.
Anul acesta, concertele sale poartă titlul generic GRINGO DE ROMÂNIA, iar piesele aduse în faţa publicului stau sub semnul celor de colecţie, rar auzite, o selecţie unică de bijuterii muzicale, pe care în România doar AG Weinberger le cântă.
Pentru cei care nu au avut încă şansa să fie părtaşii unei destăinuiri muzicale de forţă şi expresie artistică de înaltă clasă, au acum ocazia de a-l vedea pe AG Weinberger într-un recital acustic de excepţie, urmându-l în călătoria lui GRINGO DE ROMÂNIA. AG Weinberger nu doar reinventează şi recrează muzica, ci o sintetizează aproape visceral în propria sa cromatică sonoră, de fiecare dată altfel şi cu alt evantai de piese. Concertul acustic GRINGO DE ROMÂNIA de o oră şi jumătate te poartă în atmosfera şi poveştile temelor muzicale ce apartin anilor ‘20, ’30… şi până astăzi.
GRINGO DE ROMÂNIA, alias AG Weinberger ne oferă cu generozitate şansa de a asculta câteva dintre cele mai subtil alese muzici de la Atlantic până la Pacific. Rezervari pentru concertul din 21 octombrie se fac la la 0744500292 şi la danet_catalin@yahoo.com

Cine este AG Weinberger?
AG Weinberger-The Transylvanian Guitar Man este un chitarist de excepţie, vocalist, interpret la muzicuţă, producător şi realizator de emisiuni radio şi TV, producător de albume, el este o certă autoritate în domeniu. Atitudinea şi gândirea despre viaţă îl definesc ca fiind ‘întâiul misionar al muzicii Blues’, fiind supranumit de către critica de specialitate Mr. Blues al României. În 1998 este invitat la Festivalul BLUESTOCK, fiind singurul artist nonamerican acceptat să participe la celebra manifestare.
În mai 2000, pleacă “în exil cultural” în Statele Unite”, intrând astfel în marea competiţie a pieţei muzicale din America. În noiembrie 2003, AGWeinberger s-a întors acasă învingător semnând un contract cu o Casă de Discuri americană, Heart And Soul Records. Nashville Calling, întâiul album american semnat AG Weinberger a fost înregistrat între noiembrie 2004 şi aprilie 2005, la Nashville, TN. În 2007 este propus pentru nominalizare la premiile Grammy, pentru 7 categorii.
În anul 2011 a fost realizatorul şi gazda emisiunii ‘Acadeaua – cea mai dulce emisiune’, difuzată în fiecare duminică seara pe TVR2. Tot în 2011 a fost decorat cu ‘Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler’, de către Preşedinţia României, ca apreciere pentru cariera muzicală deosebită şi pentru eforturile constante de a descoperi şi de a promova noi talente.
Discografie – În 1996, AG Weinberger lansează primul album de Blues din România “Good Morning, Mr. Blues”. – În 1997 lansează cel de-al doilea album, “Standard Weinberger”. Concertul de lansare de la Sala Radio – susţinut de CONNEX, care a fost televizat pe TVR1 şi vizionat de 6 milioane de telespectatori, a avut menirea de a scoate Blues-ul din underground oferindu-l astfel publicului larg din România. Acest album a obţinut premiul “Cel mai bun disc de jazz al anului ‘97” oferit de revista “Actualitatea Muzicală”. – În 1999, la discografia artistului se adaugă cel de-al treilea album, “Transylvania Avenue”, înregistrat la Budapesta. În 2006 apare în premieră absolută pentru România “Nashville Calling” – primul album al artistului înregistrat şi produs integral în SUA. În 2008 apare dublul album “Guitar Man vol.1 & vol.2”. O altă activitate de excepţie a lui AG Weinberger o constituie colaborările cu numeroase teatre din ţară, scriind muzica de scenă pentru 17 producţii de teatru.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here