A scăpat de pușcărie și al doilea polițist de la Stoina, condamnat alături de colegul Papuzu la ani grei de închisoare pentru omor

1708

Ziua de 18 iunie 2024 a fost una cu noroc pentru Cosmin Constantin Militaru, fost polițișt, care a ispășit nouă ani de închisoare din pedeapsa de 14 ani la care a fost condamnat la începutul anului 2015. Acesta, alături de colegul său, Bogdan Eugen Papuzu, au fost condamnați pentru omor, după ce în anul 2008 cei doi au bătut un suspect de furt chiar în sediul postului de Poliție Stoina, ulterior bărbatul decedând ca urmare a rănilor provocate de cei doi polițiști gorjeni.

După ce în noiembrie anul trecut, primul care a scăpat din Penitenciarul Târgu Jiu a fost ex-polițistul Bogdan Eugen Papuzu, ca urmare a decizie magistraților de la Judecătoria Târgu Jiu care l-au eliberat condiționat, deși fusese condamnat la 13 ani de închisoare, iată că luna trecută a venit și rândul lui Cosmin Constantin Militaru, care avea de ispășit o pedeapsă de 14 ani de detenție.
Pe 18 iunie a.c., judecătorii de la Tribunalul Gorj au dispus punerea în libertate a lui Militaru, astfel că și acesta a scăpat de pedeapsa pronunțată în ianuarie 2015 de Tribunalul Caraș-Severin. Inițial, magistrații de la Judecătoria Târgu Jiu i-au respins cererea acestuia de liberare condiționată, ulterior Tribunalul Gorj desființând sentința colegilor. ”Tip soluție: Desfiinţează hotărârea. Soluția pe scurt: Admite contestația formulată de contestatorul Militaru Constantin Cosmin. Desființează sentinţa penală nr.640/07.05.2024 a Judecătoriei Tg. Jiu şi, rejudecând, admite cererea și dispune liberarea condiționată a contestatorului din executarea pedepsei de 14 ani la care a fost condamnat prin sentința penală nr.1/12.01.2015 a Tribunalului Caraș Severin”, se arată în sentința de luna trecută pronunțată la Tribunalul Gorj.

Remember…
În ianuarie 2015, Tribunalul Caraş-Severin a dispus condamnarea poliţiştilor gorjeni Bogdan Eugen Papuzu şi Cosmin Constantin Militaru la 13, respectiv 14 ani de închisoare cu executare pentru comiterea infracţiunii de omor. Cei doi oameni ai legii au fost trimişi în judecată pentru că au ucis în bătaie un bărbat suspectat de furt, evenimentele având loc în sediul Postului de Poliţie din Stoina. Tot în sentința pronunțată în urmă cu mai bine de nouă ani, instanţa a mai dispus plata de daune morale în valoare de 150.000 de lei către urmaşii celui decedat.
Procesul celor doi poliţişti gorjeni a început în 2012, iar fapta a avut loc în anul 2008. Este de amintit faptul că Bogdan Eugen Papuzu a fost agent de poliţie în cadrul Poliţiei Stoina, iar Cosmin Constantin Militaru a fost ajutor de şef de post la Poliţia Stoina.
Procurorii au stabilit că victima a decedat ca urmare a rănilor produse. „În noaptea de 17 spre 18 noiembrie 2008, în sediul unei secţii de poliţie situate pe raza judeţului Gorj, inculpaţii i-au aplicat cu deosebită intensitate victimei D.N., aflată în imposibilitate de a se apăra, multiple lovituri cu pumnii şi cu picioarele, cauzându-i leziuni, inclusiv un traumatism cranio-cerebral cu fractură liniară de boltă, contuzii hemoragice cerebrale, ce au condus la decesul victimei. Inculpaţii au exercitat asupra victimei violenţe, aceasta fiind lovită de mai multe ori, urmate de cel puţin şapte căderi ale acesteia, context în care cei doi inculpaţi i-au cerut în repetate rânduri să recunoască comiterea unei fapte de furt. Din rapoartele de expertiză medico-legală întocmite în cauză a rezultat faptul că moartea victimei a fost violentă şi a fost cauzată de insuficienţă cardio-respiratorie, consecinţă a leziunilor cranio-cerebrale, ce s-au putut produce prin lovire cu şi de plan dur“, potrivit Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.
Izabella Molnar

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here