Dâmbovițean judecat pentru evaziune la Gorj

1556

Omul de afaceri Petru Blanda a fost trimis în judecată de procurorii gorjeni, după ce, prin intermediul firmelor sale din Dâmbovița și de la Târgu-Jiu ar fi prejudiciat statul cu peste un milion euro. Anchetatorii îl acuză pe acesta că se folosea de firmele respective pentru a emite între ele facturi fictive, pentru lucrări nerealizate, care îl ajutau însă pe patron să plătească mai puține taxe și impozite către bugetul de stat. Bărbatul a fost arestat preventiv luna trecută, iar azi ar urma să afle dacă judecătorii îl mai țin sau nu după gratii.
În urmă cu câțiva ani, dâmbovițeanul a fost implicat și într-un alt scandal, de corupție, ce a dus la arestarea și condamnarea unei judecătoare. Maria David, de la Înalta Curte de Casație și Justiție, ceruse 200.000 euro de la acesta pentru a interveni la Ploiești într-un alt dosar de evaziune fiscală deschis pe numele individului, la vremea respectivă acesta alegând să colaboreze cu organele de anchetă pentru a scăpa basma curată.
Între timp, el a continuat să facă șmecherii prin intermediul firmelor sale, ajungând acum să fie tras el la răspundere pentru prejudiciul de un milion euro.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here