Consiliul Judeţean Gorj, cooptat ca membru în ACCEC 2021

521

La finele săptămânii trecute, s-a desfășurat la Craiova, ședința extraordinară a Adunării Generale a “Asociației Craiova Capitală Europeană a Culturii 2021” (ACCEC). În cadrul reuniunii instituțiilor membre ale „Asociației Craiova Capitală Europeană a Culturii 2021”, s-a prezentat și dezbătut raportul pentru perioada august 2014-august 2015, s-a discutat și supus la vot propunerea de a primi noi membri în cadrul asociației și a fost aleasă conducerea pentru mandatul 2015-2016.

În prezența reprezentanților membrilor fondatori ai Asociației, președintele pentru perioada 2014-2015, Antoniu Zamfir, a prezentat raportul din perioada mandatului sau.
Un alt punct pe ordinea de zi a Adunării Generale a fost includerea de noi membri în structura Asociației, pe baza solicitărilor venite dinspre aceștia. “Candidatura noastră pentru titlul de capitală europeană a culturii, împreună cu regiunea Oltenia, nu este doar un slogan. Toate instituțiile de cultură și administrativ-teritoriale din celelalte patru județe și-au exprimat intenția de a deveni membri cu drept deplin în Asociația noastră, tocmai pentru a demonstra sprijinul lor necondiționat în demersul nostru, prin toate mijloacele de care dispun, la rândul lor”, a declarat Antoniu Zamfir, președintele ACCEC 2021 din perioada 2014 — 2015.
În urma votării în unanimitate, Consiliul Judeţean Gorj a devenit membru cu drept deplin ai ACCEC 2021. Alături de CJ Gorj, şi instituţiile Consiliul Județean Olt, Consiliul Județean Mehedinți, Primăria Slatina și Primăria Municipiului Drobeta Turnu Severin au devenit membre ale Asociaţiei, alăturându-li-se astfel celor 19 instituții fondatoare.

O nouă conducere
Conducerea Asociației pentru următorul mandat, august 2015 — august 2016, va fi asigurată de Lucian Dindirică — președinte și de Vlad Drăgulescu — vicepreședinte, ambii votați în unanimitate. La ședința extraordinară a Adunării Generale a Asociației Craiova Capitală Europeană a Culturii 2021 au participat reprezentanți din partea instituțiilor fondatoare precum: Primăria Municipiului Craiova, Consiliul Județean Dolj, Teatrul Național Marin Sorescu din Craiova, Opera Română Craiova, Filarmonica Oltenia, Teatrul pentru copii și tineret Colibri, Muzeul de Artă Craiova — Palatul Jean Mihail, Muzeul Olteniei din Craiova, Biblioteca Județeană Alexandru și Aristia Aman, Casă de Cultură Traian Demetrescu, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Dolj, Ansamblul Folcloric Maria Tănase Dolj, Universitatea din Craiova, Institutul de Cercetări Socio-Umane C.S. Nicolăescu Plopșor, al Academiei Române, Direcția Județeană pentu Cultură Dolj, Casa de Cultură a studenților din Craiova, Inspectoratul Școlar Județean Dolj, Arhiepiscopia Craiova, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Dolj, Uniunea Artiștilor Plastici din România — Filiala Craiova.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here