Băiatul înecat la Vladimir, resuscitat de un poliţist

531

Un băiat de 12 ani și-a pierdut viața, joia trecută, după ce s-a înecat în apele râului Gilort. Acesta a mers la scaldă împreună cu alte rude și cu cele cinci surori ale sale, patru dintre ele fiind mai mici decât el. Mama le ținea pe cele mici de mână în momentul în care Gigel Riza a plecat de lângă aceasta pentru a ajunge primul la baltă. Femeia a observat lipsa lui în momentele următoare, dar a crezut că s-a dus prin vreo tufă pentru a-și face nevoile, însă lucrurile nu stăteau deloc așa.

„Noi am venit cu ei cu mașina. El a tot insistat să îl aducem la scăldat aici că mai fusese cu vreo două zile înainte și îi plăcuse tare mult. L-am lăsat pe el și pe mama cu fetele cele mici la drumul principal pentru ca să pot coborî mașina pe malul apei fără să o lovesc la prag. El a rupt-o la fugă, s-a dus direct la apă, iar când eu am venit de la mașină doar am auzit-o pe sora mea că băiatul e înecat. Plutea deasupra apei și nu ne venea la niciunul să credem că așa ceva e posibil. S-a întâmplat totul în câteva minute, repet, în condițiile în care mai înotase în locul acesta acum două zile”, a spus un unchi al băiatului, venit cu nepotul la scaldă.
Trupul puștiului de 12 ani a fost scos repede din apă, însă deja era prea târziu. Un polițist din localitate care a ajuns foarte repede la fața locului a făcut minute în șir manevre de resuscitare, însă fără nici un efect. Trei echipaje medicale de la Târgu Jiu și Turceni s-au deplasat apoi în zona incidentului, medicii încercând mai bine de o oră să îl readucă la viață pe băiat, așa cum reușiseră în aceeași zi cu o femeie care se înecase în băile de la Săcelu. Decesul copilului a fost declarat odată cu venirea serii, trupul neînsuflețit al celui mic fiind preluat de Serviciul de Medicină Legală în vederea efectuării necropsiei și a stabilirii cauzelor exacte ale morții acestuia, regretele pentru puștiul de 12 ani fiind cu atât mai mari cu cât el învăța foarte bine și avea un comportament exemplar, după cum spun cei care l-au cunoscut.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here