Turiştii, care deţin aparate mobile cu sisteme Android au la dispoziţie o nouă aplicaţie, ,,Ecoroute”, ce le oferă trasee ecoturistice în judeţele Gorj, Caraş-Severin şi Tulcea. Aplicaţia a fost dezvoltată în cadrul unui proiect accesat anul trecut, de Grupul de Acţiune Locală (GAL) Delta Dunării şi Asociaţia ,,Poarta Almăjului”, valoarea totală a acestuia fiind de 20.000 euro.
,,Această aplicaţie disponibilă pe sisteme Android nu înseamnă o concurenţă între cele două zone turistice, ci o oportunitate pentru vizitatorii acestora. Este a patra aplicaţie de acest tip pe care am realizat-o în România şi sunt foarte mândru de ea. În curând, ea va fi disponibilă şi pentru sistemele IOS”, a declarat, în timpul unei conferinţe de presă, David Perez, autorul aplicaţiei. Faţă de celelalte aplicaţii dezvoltate până în prezent, noutatea acesteia îl constituie faptul că utilizatorul are posibilitatea de a accesa informaţiile dorite chiar şi în condiţiile în care nu există conexiune la Internet. ,,Ce leagă cele două asociaţii este Dunărea, iar acest proiect are drept obiectiv promovarea patrimoniului turistic. Dacă va exista interes pentru dezvoltarea aplicaţiei, putem introduce noi obiective pentru ca ambele zone să fie cât mai cunoscute”, a declarat şi preşedintele GAL Delta Dunării, Georgel Roşca.
Aplicaţia le prezintă vizitatorilor atât obiective turistice din patrimoniul material şi imaterial, precum şi unităţi de cazare şi evenimente locale, potrivit iniţiatorilor proiectului.
GAL Delta Dunării s-a înfiinţat în anul 2013, cuprinde nouă comune din judeţul Tulcea, iar până în prezent a derulat 48 de proiecte în valoare totală de 3,1 milioane euro. Asociaţia ,,Poarta Almăjului” cuprinde 13 unităţi administrativ-teritoriale din judeţele Gorj şi Tulcea şi a accesat fonduri în valoare totală de circa 2,8 milioane euro.
Proiectul a fost susţinut financiar prin Măsura 421 a Programului Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) “Implementarea proiectelor de cooperare”.
Anamaria Stoica