Cauza picioarelor umflate

518

picioare umflateMulte femei se confruntă cu edeme la picioare. Ele sunt cauza modificărilor hormonale dar se datorează şi perioadelor lungi de stat pe scaun sau în picioare.Edemele reprezintă acel depozit de lichide în organism.

 

Acestea apar datorită unor dezechilibre între lichidele pe care le consumăm şi cele pe care le eliminăm. Edemele membrelor inferioare apar din cauză unei greutăţi prea mari, a sedentarismului (sistemul limfatic nu mai funcţionează normal, şi astfel are loc reţinerea apei în ţesutul cutanat) şi a modificărilor hormonale. Edemele pot semnala şi anumite probleme de sănătate (hipertensiune, sindroame coronariene acute, cardiomiopatii).

 

Sarea, principalul invinuit

picioare umflate 2Alimentele prea sărate duc la retenţia de lichide şi din această cauză se recomandă să nu se depăşească şase grame pe zi, conform recomandărilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Persoanele care se confruntă cu edeme ar trebui să consume cât mai puţine alimente precum, mezelurile, conservele şi brânzeturile, pâinea şi biscuiţii, deoarece conţin multă sare.

Problemele hormonale, o altă cauză

Pe de altă parte, şi hormonii au o contribuţie la retenţia apei în corp. Mai precis, schimbările hormonale care se întâlnesc în perioada premenstruală pot favoriza retenţia hidrică. Specialiştii sunt de părere că estrogenul este responsabil de acest lucru. Şi administrarea anticoncepţionalelor are legătură cu retenţia de lichide. La femeile care au această problemă le sunt administrate pilulele cu conţinut de drospirenonă, care (împiedică retenţia hidrică.

Nu se iau diuretice la întâmplare!

Diureticele sunt bune pentru eliminarea apei şi a sării din organism. Indicate şi pentru scăderea tensiunii arteriale, diureticele sunt indicate şi pentru eliminarea edemelor de la nivelul picioarelor. Dar, diureticele favorizează şi eliminarea calciului şi potasiului. De aceea ele sunt recomandate numai după sfatul medicului.

Evită cât de mult poţi prăjelile, în special dacă uleiul a mai fost folosit de mai multe ori, deoarece devine nociv pentru organism, devenind chiar canceros.

Iar faptul că nu trebuie să mâncăm fast-food-uri trebuie să fie literă de lege. Astfel de preparate nu au calităţi nutriţionale, în schimb conţin o serie de aditivi alimentari şi toxine care dăunează mult organismului.

Chimicalele conţinute de alimentele congelate creează chiar dependenţă. Deci evită să consumi produse de tip fast-food.

Cristina Răscol

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here