Otita, tratată natural

1428

durere de urecheOtita este o inflamaţie a urechii medii, ce are drept cauză o viroză respiratorie. Se caracterizează prin dureri, secreţii ale urechii, presiune şi, netratată, poate provoca chiar pierderea auzului.

Otita neavansată se poate vindeca şi acasă, fără a urma un tratament medicamentos foarte scump. În ajutorul nostru, privind această afecţiune, vine ceapa, uleiul de măsline, usturoiul, dar şi uleiurile esenţiale care pot înlătura otita printr-un minim de efort.

Din grădină adunate

Pentru simptomele incipiente ale otitei, picuraţi zeamă de la o ceapă în urechea cu probleme. Ceapa fiind antiseptică şi calmantă va readuce bucuria. Ceapa este şi un bun antiinflamator, deci poate vindeca foarte bine infecţiile.

Dacă nu suporţi mirosul, căleşte ceapa în ulei de măsline, doar puţin, iar după ce s-a răcit uleiul, picură o cantitate mică în ureche, iar durerea va dispărea ca prin minune.

Usturoiul are aceeaşi calitate de antiseptic natural, care are acelaşi rezultat ca şi ceapa. Cu ajutorul unui beţişor de ureche îmbibat în zeama de la usturoi, curăţă urechea afectată câteva minute.

Oţetul de mere are, de asemenea proprietăţi dezinfectante. Astfel, primele simptome ale otitei vor fi şi ultimele dacă folosiţi pentru curăţarea urechii oţetul de mere preparat chiar în casă.

Merele rase pot fi ţinute la cald o săptămână, după care, în lichidul rezultat se adaugă puţină miere. Se lasă la fermentat, iar oţetul care se obţine se foloseşte ca un bun dezinfectant, utilizat ca medicament dar şi ca ingredient pentru anumite măşti cosmetice.

Alte metode

În lipsa cepei, usturoiului sau oţetului de mere, puteţi folosi alcool, umeziţi un beţişor de ureche în vodcă şi lăsaţi să picure alcool în urechea neafectată.

Astfel, ţiuitul urechii, care apare odată cu instalarea otitei, cât şi durerile vor dispărea după doar câteva beţişoare de alcool.

O alta metoda, nedemonstrata stiintific, dar utilizata, este terapia termo-auriculara sau acupunctura urechii. Adeptii acestei tehnici cred ca la nivelul urechii se gasesc toti stimulii organismului si pot controla de aici orice fel de durere.

La copii, se poate folosi o metodă plăcută şi benefică pentru înlăturarea durerilor este amestecarea uleiului de măsline cu cel de lavandă, încălzit puţin.

După ce s-a răcit se curăţă urechea cu un beţişor îmbibat în această soluţie. Se foloseşte doar o dată, apoi uleiul se aruncă. Beţişoarele de ureche se utilizează cu mare grijă pentru aplicarea acestor tratamente.

La copiii foarte mici, e suficientă o picătură de ulei esenţial de lavandă, în concentraţie mică. După ce aţi picurat se va astupa urechea cu un pahar, pentru ca toată presiunea să ajungă la o valoare normală.

Dacă în urma acestor tratamente otita încă nu a fost combătută cereţi sfatul medicului. Infecţiile urechii favorizează sensibilitatea, de aceea otita va recidiva în momentul în care întâlneşte un mediu favorabil.

De aceea este bine să ştim de anumite metode naturale la îndemâna noastră pentru vindecarea cu succes a acestor afecţiuni.

Cristina Răscol

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here