Riduri mai puţine

499

riduriAveţi doar 20 de ani şi aţi sesizat câteva riduri pe obraz? Este perfect normal. La această vârstă apar primele riduri, în jurul gurii, al ochilor şi pe frunte. Ceea ce trebuie să cunoaşteţi este faptul că puteţi încetini acest fenomen, ocrotind mai bine pielea.

Anumiţi experţi americani care studiază acest domeniu, propun câteva reguli folositoare.

Datorită unui comportament cochet prost înţeles, anumite tinere, deşi trebuie să poarte ochelari, se ambiţionează să citească fără. Astfel, mişcările faciale repetate solicită peste măsură muşchii faciali producând formarea ridurilor.

Şi purtatul ochelarilor de soare este necesar pentru a nu afecta pielea din jurul ochilor. Unii specialişti americani vă sfătuiesc să dormiţi pe spate. Unele poziţii din timpul somnului noapte de noapte, duc la apariţia anumitor riduri fine care nu dispar după ce v-aţi trezit de dimineaţă.

Pielii, precum şi organismului îi sunt necesare anumite proteine, dar şi acizi graşi esenţiali Omega 3. O sursă importantă în acest sens o reprezintă peştele. Aşa că nu adoptaţi-l în meniurile dumneavoastră. Dr. Nicholas Perricone spune că acizii graşi esenţiali hrănesc pielea, dar au şi un rol important în a o menţine tânără.

Vitamina C ajută la producerea colagenului şi calmează inflamaţiile tenului, se arata într-un studiu. Se ştie despre kiwi că face parte din fructele cu un conţinut bogat în vitamina C, fiind binecunoscut şi pentru faptul că este un bun antioxidant, măştile preparate în casă cu kiwi sunt nemaipomenite. Cu condiţia de a se utiliza imediat după tăierea fructului, pentru a nu se produce oxidarea vitaminei în contact cu aerul.

Cercetătorii ne mai spun să consumăm cacao şi să renunţăm la cafea. Iată şi explicaţia: cacao are în compoziţie două substanţe (cafeina şi epicafeina) care favorizează circulaţia sangvină la nivelul celulelor epidermei. Nu uitaţi să alegeţi săpunuri speciale pentru faţă.

Cristina Răscol

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here