Trucuri de frumuseţe

473

Frumuseţea este ceea ce înseamnă întreţinere, îngrijire şi naturaleţe. Despre întreţinerea frumuseţii exterioare există mici secrete.

Apa – sursă de sănătate

Ideea este conform unui specialist să bei apă cât ai nevoie. Singura regulă de care trebuie să ţii cont este legată de faptul cp trebuie să consumi apă înainte de a te simţi însetată.

Un pahar de apă înainte de fiecare masă e cea mai bună soluţie. Astfel, senzaţia de saturaţie va apărea mult mai repede, iar tu vei mânca mai puţin.

Apără-te de razele soarelui

Se ştie că razele puternice ale soarelui îmbătrânesc pielea. De aceea indicat este să foloseşti protecţie solară pentru un ten sănătos, fără riduri. Indiferent de condiţiile meteo (soare sau ploaie) aplică în fiecare zi cremă cu factor de protecţie solară de cel puţin 15 SPF.

Radiaţiile UV reprezintă sursa majoră de cancer de piele şi duc la îmbătrânirea precoce a pielii.

Retinoizii fac pielea mai tânără

Dermatologul Maria P. Lupo susţine că retinoizii stimulează sinteza de colagen şi exfoliază porii.

Se va folosi o pastilă cu retinoid (uz intern) în fiecare seară înainte de somn. De asemenea, există şi retinoizii de uz extern indicaţi pentru pielea grasă şi acneică deoarece reduc secreţia de sebum.

Îngrijeşte mâinile şi gâtul la fel cum te ocupi de faţă

Pielea de pe gât este mai subţire şi necesită mai multă îngrijire, însă multe femei nu acordă aşa cum se cuvine atenţia cuvenită. Acelaşi lucru este valabil şi în cazul mâinilor. Aplică tratamente cosmetice şi pe mâini şi pe gât.

Aplică loţiune autobronzantă

Loţiunea autobronzantă este recomandată persoanele cu piele albă sau pentru cele care nu suportă să se expună la soare. De asemenea costă şi mai puţin în comparaţie cu şedinţele la solar, care sunt dăunătoare pentru piele.

Cristina RĂSCOL

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here