Autorităţile îşi dau mâna pentru Sărbători Pascale liniştite

581

Autorităţile locale şi judeţene depun, în această perioadă, toate eforturile pentru ca Sărbătoarea Paştelui, ce se apropie cu paşi repezi, să fie una fără probleme, atât pentru cumpărătorii gorjeni care îşi fac proviziile, cât şi pentru asigurarea liniştii şi ordinii publice.

În acest sens, viceprimarul municipiului Târgu-Jiu, Aurel Popescu, s-a întâlnit, ieri, cu reprezentanții mai multor instituții cu atribuții de control, dar și de menținere a siguranței și ordinii publice. La întâlnire au luat parte reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică, Direcției Sanitar Veterinare, Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor, Administrației Județene a Finanțelor Publice, Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Județean de Poliție, Inspectoratului Județean de Jandarmi, precum și responsabili din cadrul Poliției Locale Târgu-Jiu și din cadrul mai multor direcții și servicii ale Primăriei Municipiului Târgu-Jiu.
“Ședința de lucru a avut drept scop stabilirea unui plan de măsuri ce trebuie luate în preajma perioadei de Paște, atunci când piețele, principalele artere de circulație, lăcașurile de cult, dar și alte puncte din municipiul Târgu-Jiu devin foarte aglomerate. Viceprimarul Aurel Popescu le-a cerut celor cu atribuții în acest sens să ia toate măsurile pentru ca târgujienii să aibă parte de un Paște liniștit. De asemenea, cetățenii municipiului Târgu-Jiu sunt rugați să respecte regulile de circulație pentru a fi evitată, pe cât posibil, aglomerația specifică acestei perioade”, au transmis reprezentanţii autorităţii locale din Târgu-Jiu.

Controale intensificate
Şi instituţiile judeţene cu atribuţii de control sunt la datorie în aceste zile. Şeful DSVSA Gorj a transmis că vor fi atent monitorizate toate punctele din judeţ de sacrificare a mieilor, dar şi că se vor face controale în zona comercializării produselor tradiţionale. “Avem patru târguri autorizate sanitar-veterinar pentru sacrificarea mieilor la Târgu-Jiu, Motru, Novaci şi Rovinari. Am purtat discuţii cu autorităţile locale, iar cerinţele minime care trebuie îndeplinite trebuie să fie asigurarea de personal suficient, accesul la facilităţi precum apă, canalizare, dar şi personal la datorie pentru igienizarea spaţiilor. Săptămâna viitoare ne vom ocupa de acţiunile de control pe zonele cu produse tradiţionale pentru că ştim că, în această perioadă, pe lângă carnea de miel, se vor valorifica foarte multe alimente, de la carne de porc, ouă, lapte şi produse lactate, la produse de morărit, panificaţie şi cofetărie”, a declarat Ion Iliuţă.
La datorie vor şi comisarii Protecţiei Consumatorilor Gorj care derulează controale tot pe modul de comercializare a produselor tradiţionale sărbătorilor de Paşti. “În această perioadă, avem telefonul instituţiei redirecţionat unde consumatorii pot apela pentru sesizări. Eu voi răspunde personal şi voi demara şi, în funcţie de sesizări, voi trimite echipe de control în teren pentru a preveni eventualele nereguli din partea operatorilor economici. Momentan, la nivelul instituţiei se derulează activităţi în domeniul comercializării produselor pascale, dulciuri, cozonaci, carne. Au fost găsite şi nereguli, aplicate şi sancţiuni. Tematica deocamdată este în lucru, verificăm operatorii economici până pe 12 aprilie; urmărim ca produsele oferite consumatorilor să fie proaspete, în termenul de valabilitate, de bună calitate. Până acum am găsit doar deficienţe în ceea ce priveşte inscripţionarea incompletă, etichetarea necorespunzătoare privind declararea cantităţii. Cuantumul amenzilor pe care le putem aplica în acest sens este cuprins între 1.000 de lei şi 20.000 de lei”, a declarat Mădălin Giurcău, comisarul-şef adjunct al CJPC Gorj.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here