Înlătură migrenele cu iasomie

592

ceai de iasomieIasomia este o plantă cu puteri vindecătoare remarcabile, fiind recomandată atât pentru menţinerea frumuseţii cât şi a sănătăţii organismului.

Masajul cu ulei de iasomie se foloseşte pentru relaxarea muşchilor contractaţi sau pentru calmarea durerilor musculare. Efectuând acest masaj, pielea va fi mult mai tonifiată şi mai elastică.

Iasomia se foloseşte atât în cosmetică cât şi la vindecarea anumitor boli. Pentru a combate migrenele şi pentru circulaţia sângelui se consumă ceai din această plantă. Totodată, ceaiul de iasomie este un calmant pentru tuse. Se va face o infuzie sau un decoct dintr-o lingură de flori la o cană şi se bea circa două-trei căni pe zi.

Tot datorită proprietăţilor calmante, planta acţionează pozitiv şi asupra sistemului nervos central, asigurând relaxarea generală a organismului, eliminând stresul şi astenia şi stările depresive. În acest caz se vor consuma două căni de infuzie pe zi, din iasomie, coji uscate de măr, coada calului şi ienupăr în cantităţi egale.

Infuzia de iasomie s-a dovedit a fi utilă şi în spălături vaginale. Conform unor medici, se va prepara din iasomie cu 20 g de gălbenele şi 20 g de urzică albă moartă. Spălăturile se folosesc în leucoree, vaginite şi candidoze.

Ceaiul de iasomie combinat cu ceaiul verde este un bun remediu pentru kilogramele în plus. Se va face o infuzie dintr-o lingură de iasomie şi o lingură de ceai verde la o cană de apă. Însă, medicii avertizează că ceaiul de iasomie reduce o parte dintre calităţile energizante ale ceaiului verde.

S-a dovedit că uleiul de iasomie, în aromaterapie, se recomandă în dureri de orice fel, are efect antiseptic, sedativ, reconfortant, este indicat în probleme de respiraţie şi tuse. Acest ulei se foloseşte cu rezultate bune şi în adenomul de prostată. Prin efectuarea masajului cu ulei de iasomie se realizează destinderea muşchilor şi calmarea durerilor de spate. Datorită proprietăţilor relaxante, ceaiul de iasomie alină durerile menstruale şi contribuie la întărirea uterului în timpul naşterii.

Este recomandat şi în cazul femeilor care alăptează, prin stimularea secreţiei de lapte.

ATENŢIE !

Este recomandabil ca ceaiul de iasomie să nu se consume pe nemâncate, pentru că poate produce aciditate. Dacă se va consuma cu puţin timp înainte de culcare, conform specialiştilor, ceaiul poate produce insomnii.

Cristina Răscol

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here