Gorjul înregistrează noi creşteri la rata şomajului

482

Judeţul nostru a înregistrat în ultimele luni un declin economic, acest lucru reieşind din ultima raportare a Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj, privind numărul de şomeri.

Diana Văduva, purtător de cuvânt în cadrul instituţiei, a declarat, ieri, că cifrele aferente numărului de şomeri şi ratei şomajului pentru luna februarie sunt în creştere faţă de luna anterioară, respectiv ianuarie.. “Pentru luna februarie 2015 am înregistrat o rată a şomajului de 8,33% aferentă unui număr total de 12.202 şomeri, dintre care 3.861 sunt şomeri indemnizaţi şi 8.341 sunt neindemnizaţi. În ianuarie, cifrele au fost mai mici şi anume: numărul şomerilor a fost de 11.205, dintre care 4.203 erau şomeri ce primeau indemnizaţia lunară şi 7.002 figurau ca neindemnizaţi, iar rata şomajului era de 7,65%”, a spus reprezentanta AJOFM Gorj.

112 posturi, vacante în judeţ
Gorjenii care îşi doresc un loc de muncă pot consulta oferta judeţeană a AJOFM Gorj, care, ieri, cuprindea un număr de 112 posturi vacante. Printre acestea se regăsesc: agent de vânzări, farmacist, sudor, şoferi autocamion, ospătar, tractorist, lucrător în salubrizare, analist ajutor, maistru în industrializarea lemnului, electromecanic, manipulant mărfuri, agenţi de securitate, lucrători gestionari, paznic, tehnician silvic-exploatare, barman, vânzător, fierar betonist, vopsitor auto, confecţioner îmbrăcăminte, strungar şi frezor universal, manevrant vagoane, inginer producţie, patiser, zidar rosar-tencuitor, lucrător bucătărie, muncitor necalificat la demolarea clădirilor, căptuşeli zidărie, plăci mozaic, faianţă, gresie, parchet, muncitor necalificat la asamblarea, montarea pieselor, mecanic locomotivă şi automotor, fochist la cazane de apă caldă şi cazane de abur de joasă presiune, tehnician în industria confecţiilor din piele şi înlocuitori.

Joburi şi în UE
Cei peste 12 mii de şomeri din judeţul nostru pot opta şi pentru oferta EURES de joburi vacante în statele Uniunii Europene. În aceste zile, în Cehia sunt libere 5 posturi de fierari în localitatea R. Tomaska 859. Dacă ar fi selectaţi, gorjenii ar lucra 40 de ore pe săptămână pentru un salariu de 750 de euro pe lună. Angajarea se va face pe o perioadă determinată, angajatorul solicitând vorbirea limbilor engleză, cehă sau rusă.
De asemenea, în prezent, locuri de muncă vacante sunt şi în Belgia, acolo fiind libere câteva posturi de asamblor profile ferestre şi uşi, pentru care angajatorul solicită deţinerea de cunoştinţe de limbă franceză ori engleză. De asemenea, se mai cere experienţă de muncă între 2 şi 5 ani şi permis de conducere. Remuneraţia acordată va fi de 12 euro pe oră, iar durata contractului va fi pe perioada martie – august a.c.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here