Utile

814
sticleCând îţi faci cumpărăturile, invariabil ajungi să cumperi produse fie în ambalaj de sticlă, fie de aluminiu, fie de plastic. Ai stat să te gândeşti care e cea mai ecologică alegere? Nu? Uite acum răspunsul: sticla, fiindcă este făcută din nisip, o resursă abundentă.

Aluminiul e făcut din metal şi doar 40% din cutiile de aluminiu sunt reciclate la nivel mondial. Plasticul e făcut din petrol şi e foarte toxic, plus că este biodegradabil doar în minimum 300 de ani. Aşadar, din cele trei variante, alege de acum încolo sticla. Adio aluminiului şi plasticului.

Bucătăria ta, ca şi restul casei, trebuie menţinute curate, pentru a scăpa de bacterii şi de microbi. De acord până aici? Ce te faci însă dacă nu vrei să menţii curăţenia cu ajutorul clasicelor produse chimice, ieftine şi din abundenţă în magazine? Simplu: foloseşte în schimb oţetul alb, bicarbonat de sodiu sau suc de lămâie. Toate aceste trei produse acţionează cu succes împotriva germenilor de storcatortot felul. Dizolvă 4 linguri bicarbonat de sodiu în 500 ml de apă călduţă pentru a spăla pe jos sau pe gresie şi pe faianţă. Cu sucul de lămâie poţi scoate petele de pe pereţi, tapet, etc.
Slăbeşte cu lichide! Ai vreo 3-4 kilograme pe care vrei să le dai jos sănătos şi fără să te abţii de la mâncare? Atunci e momentul să introduci aparatul pentru fructe în viaţa ta, aparatul ieftin care-ţi extrage sucul natural din orice fruct sau legumă. Obişnuieşte-te să consumi în prima săptămână de „testare” un suc făcut din varză, din salată sau orice altă legumă verde. După o săptămână în care ai alternat acest suc cu alte lichide (ceai, alte sucuri de fructe), atunci în următoarea săptămână bea zilnic, alternând, doar apă şi suc natural de legume. Te vei detoxifia şi vei slăbi, garantat!
Cristina Răscol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here