Beneficiile sucurilor naturale

454
suc de catinaSucul de cătină este o băutură hrănitoare, cu un conţinut foarte bogat de vitamine, în special de vitamina C şi carotenoide. Această băutură acţionează împotriva mai multor agenţi patogeni prezenţi în organismul uman şi stimulează secreţia biliară şi de fermenţi.

Sucul de cătină stimulează şi accelerează creşterea hemoglobinei, a proteinelor şi fosfolipidelor, fiind o băutură medicament pentru cei care au hepatită.
Experimental s-a demonstrat ca acest suc are capacitatea de a încetini procesele distrofice necrotice în ţesuturile ficatului. De asemenea mai are în componenţă şi diferite tipuri de nutrienţi şi substanţe bioactive. Pe lângă acestea, vitaminele, acizii graşi, aminoacizii liberi şi componentele elementare sunt o sursă naturală de sănătate pentru organismul uman.
În plus, există dovezi care subliniază faptul că sucul de cătină ar putea ajuta la protejarea colesterolului rău.
Sucul de sfeclă roşie
Terapeutul austriac Rudolf Breuss considera sucul de sfeclă roşie drept unul din cele mai puternice remedii în tratarea cancerului şi a leucemiei. Tuturor pacienţilor slăbiţi, anemici sau care nu aveau poftă de mâncare, acesta le prescria o cură cu acest suc, pe care îl recomanda să fie băut cu linguriţa, pentru a avea efecte mult mai puternice.suc de sfecla rosuie
În cazuri de anemie, slăbiciune generală a organismului se bea pe parcursul unei zile un pahar de suc, în reprize, pe cât posibil înainte de masă cu minimum o jumătate de oră.
Gripă: se beau 1-2 pahare de suc de sfeclă roşie pe zi. Acest remediu are efecte antifebrile, tonice şi măreşte consistent capacitatea de lupta a organismului împotriva infecţiei.
Pentru alergie se bea pe stomacul gol câte un sfert de pahar de suc de sfeclă roşie, diluat cu suc de morcov, de 2-3 ori pe zi. O cură durează 30 de zile şi are o eficienţă extraordinară mai ales în cazul alergiilor la polen şi la praf.
O combinaţie contra cancerului şi leucemiei este următoarea: se amestecă 50 ml pătrunjel, 100 ml sfeclă, 400 ml morcov şi 1 linguriţă suc de lămâie. Se bea întreaga cantitate pe parcursul unei zile, în cure de minimum o lună.
Cristina Răscol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here