Activităţi informative pentru prevenirea infracţiunilor la Târgu-Jiu

460

Săptămâna trecută, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj – Biroul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au desfăşurat mai multe activităţi informative pe raza municipiului Târgu Jiu. Acţiunile au vizat prevenirea infracţiunilor de furt, infracţiunilor de violenţă, a delincvenţei juvenile şi a victimizării minorului, a absenteismului şi a abandonului şcolar.

PREVENIRE 1În cursul zilei de 12 februarie, poliţiştii gorjeni au acţionat pe linia prevenirii infracţiunilor de furt şi a infracţiunilor de violenţă în Târgul Auto din Târgu-Jiu. În cadrul acestei acţiuni, oamenii legii au distribuit pliante cu informaţii şi recomandări şi au purtat discuţii cu cetăţenii pentru conştientizarea acestora în vederea adoptării unor măsuri minime de autoprotecţie pentru diminuarea riscului victimal. Tot joi, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj – Biroul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, împreună cu reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, au organizat la Colegiul Naţional „Spiru Haret” din Târgu-Jiu, o întâlnire cu directorii unităţilor de învăţământ din judeţul Gorj, reprezentanţii Primăriei Târgu-Jiu şi D.G.A.S.P.C. Gorj, pe linia prevenirii delincvenţei juvenile şi victimizării minorului, a absenteismului şi a abandonului şcolar.

PREVENIRE 3În cadrul acestei întâlniri, au avut loc informări şi dezbateri pe tema modului de aplicare a prevederilor O.M.E.N. 5115/2014 pentru diminuarea absenteismului şi au fost distribuite pliante cu informaţii şi recomandări pentru conştientizarea acestora în vederea prevenirii situaţiilor de risc cu elevii. La întâlnire au participat 195 de persoane. În cursul aceleiaşi zile, poliţiştii s-au mai întâlnit cu elevii clasei a IX-a şi cadrele didactice de la Colegiul Tehnic Auto, Colegiul Tehnic „Henri Coandă” şi Liceul de Arte „Constantin Brăiloiu” din municipiul Târgu-Jiu pentru conştientizarea acestora, în vederea diminuării riscului victimal şi prevenirea implicării elevilor în comiterea de fapte antisociale. De asemenea, s-au purtat discuţii cu conducerea unităţii de învăţământ privind diminuarea absenteismului. Poliţiştii au mai acţionat, joi, şi pe linia prevenirii infracţiunilor de furt din locuinţe. În acest sens, oamenii legii au distribuit pliante cu informații și recomandări şi au purtat discuţii cu cetăţenii din zona Cartierului Griviţa din Târgu Jiu, sfătuindu-i cu privire la măsurile minime de autoprotecţie ce trebuie adoptate pentru diminuarea riscului victimal.
R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here