Remedii pentru ochi

1025
ochiAlergăturile pentru sărbători şi nopţile pierdute cu ocazia acestora ne pun la grea încercare frumuseţea. Şi dacă obrazul poate fi recondiţionat mai uşor, cu ajutorul măştilor şi al cremelor, îngrijirea ochilor (cearcăne, ochi roşii, umflaţi) se face mult mai greu, aceştia necesitând un ajutor mai complex.

Pielea din jurul ochilor este deosebit de subţire, sensibilă şi iritabilă. Drept urmare, aceasta are nevoie de o îngrijire specială. Înainte de a recurge la loţiuni şi creme specifice, un prim ajutor îl reprezintă ceaiurile de plante. Există diverse tipuri de ceaiuri pe care le puteţi utiliza, în funcţie de problemele pe care le aveţi la ochi.
Ceaiuri pentru curăţarea şi odihnirea ochilor
Acesta se realizează turnând o jumătate de litru de apă clocotită peste o legătură mică de pătrunjel verde. Lăsaţi să se infuzeze aproximativ trei ore şi apoi strecuraţi. Ceaiul de pătrunjel este indicat pentru băi ale ochilor, ori comprese ţinute peste pleoape cam o jumătate de ceas.
Ceaiuri pentru ochi înroşiţi şi usturători
Confecţionaţi doi săculeţi din pânză de in topit. Apoi umpleţi-i pe amândoi cu cantităţi egale de muşeţel, mentă şi anason. Legaţi gura săculeţilor cu o sforicică, apoi scufundaţi-i repede în apa clocotită, scoateţi-i şi aşezaţi-i calzi peste pleoape. Ţineţi săculeţii în jur de 20 de minute.
Ceaiuri pentru ochi obosiţi şi slăbiţi
Acest ceai se prepară din : 15 grame (o linguriţă) de frunze de anason, opărite cu un sfert de litru de apă, care se lasă să stea circa trei ore, după care se strecoară şi se pun într-un pahar. Se folosesc în comprese reci (dar nu de la frigider) aşezate peste pleoape, timp de 20 de minute.
Cristina Răscol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here