Detoxifierea organismului cu ananas

528
ananasMicile excese de pe perioada sărbătorilor ce vor urma ne fac să ne gândim la o alimentaţie mai lejeră cu multe fructe şi legume. O astfel de alimentaţie ajută la detoxifierea organismului şi la reechilibrarea lui.
Printre fructele ce pot fi folosite se remarcă şi ananasul. El este originar din America tropicală dar în prezent se cultivă în toate regiunile calde şi chiar în unele sere din zona temperată.
Ananasul conţine multă apă (83-84%), protide, hidraţi de carbon, acizi organici, bromelina, cisteine similare ca acţiune bromelinei, pectine, fibre vegetale, vitamina C. Are un aport caloric redus şi conţine puţine substanţe minerale şi vitamine. Datorită bromelinei, este foarte util în dispepsii, atonie gastrică şi anorexie.

Ananasul are acţiune diuretică, o cură cu ananas eliminând atât sărurile cât şi apa în exces din ţesuturile subcutanate. Astfel el ajută în celulită şi obezitate. Fructul are acţiune antiedematoasă şi antiinflamatoare acţionând în edemele datorate albuminuriei, în edemele traumatice, edeme pulmonare, contuzii, rupturi de ligamente sau de muşchi, insuficienţă venoasă. De asemenea ajută în refacerea ţesuturilor în răni şi arsuri.
Se recomandă consumarea feliilor de ananas proaspete sau a sucului obţinut imediat după presare. Pentru persoanele obeze şi pentru cele cu celulită se recomandă cura de 10 zile cu ananas. Se consumă câte un fruct pe zi în trei reprize: dimineaţa, la prânz şi seara, timp în care se beau doar ceaiuri neîndulcite.
În prezent există şi produse standardizate sub formă de capsule ce pot fi administrate în locul fructului proaspăt.
În cosmetică este folosit ca hidratant şi hrănitor pentru piele. Se aplică pe faţă, gât şi decolteu, felii tăiate fin de ananas, timp de 15-20 minute, după care se clăteşte faţa cu apă distilată. Ananasul poate fi folosit şi în ionizările faciale din cadrul tratamentelor cosmetice.
Cristina Răscol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here