Reţeta Zilei – Ficăţei de pasăre la cuptor

558
Ingrediente:
500g ficăţei de pasăre, 1 ceapă mare, 1 ardei, 1 lingură boia dulce, 6-7 căţei de usturoi, sare şi piper după gust.

Mod de preparare:
Curăţă şi spală bine ficăţeii şi lasă-i la scurs. Taie ceapa şi ardeii solzişori şi pune-i la prăjit în puţin ulei. După ce ficăţeii s-au scurs, unge un vas termorezinstent cu ulei. Pune ficăţeii, ceapa şi ardeiul călit, condimentează-i cu sare, piper şi boia şi amestecă uşor până se omogenizează.
Pune vasul în cuptorul preîncălzit pentru 15 minute, apoi îl scoţi din cuptor şi îi intorci pe partea cealaltă ca să se pătrundă omogen. Mai lasă-i în cuptor încă 15 minute. Între timp curăţă căţeii de usturoi şi presează-i cu cleştele. Fă din ei mujdei, amestecându-i cu o lingură de ulei, o linguriţă de oţet şi una de apă. Toarnă mujdeiul peste ficăţei şi mai lasă-i încă 5 minute în cuptor.
Îi poţi servi alături de mamăliguţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here