Probleme de sănătate de care trebuie să ţii seamă

645
anemiaDacă prezinţi unul din simptomele prezentate mai jos, e bine să consulţi un specialist care te va îndruma să iei decizia potrivită în rezolvarea problemelor tale de sănătate.
Tuse constantă. Dacă ai ieşit recent dintr-o răceală sau o gripă, este normal să mai tuşeşti câteva zile sau chiar câteva săptămâni.

Însă dacă tusea s-a prelungit la nesfârşit şi s-a transformat trebuie să mergi la medic. Ar putea fi orice, de la tuberculoză, infecţie pulmonară, până la cancer de plămâni, spun specialiştii.

Dureri puternice de cap. Cu toţii avem din când în când dureri de cap, însă dacă durerile tale sunt aşa de violente încât lipseşti de la serviciu sau trăieşti numai cu calmante, e timpul să ceri sfatul medicului. Soluţia s-ar putea să fie mai simplă decât crezi, cum ar fi schimbarea ochelarilor, schimbarea dietei şi a stilului de viaţă, la fel de bine cum ar putea fi ceva mai grav.
Tulburări de vedere. Nu este nimic suspect în a avea probleme cu vederea, calitatea acesteia oricum scade cu timpul. Totuşi, dacă vederea ta a devenit înceţoşată peste noapte sau observi orice altă modificare survenită brusc, mergi la oftalmolog sau la un neurolog. Ar putea fi ceva nesemnificativ, dar ar putea fi şi ceva grav.
Diaree persistentă. Fie ca urmare a unei intoxicaţii alimentare, fie că a survenit în urma contactării unui virus, diareea este periculoasă. Şi cu cât vei scăpa mai greu de ea, cu atât mai rău pentru tine, întrucât te deshidratează. Dacă ai diaree în mod regulat sau dacă durează mai mult de două – trei zile, mergi la medic. Dacă copilul tău are diaree, nu aştepta să treacă nici măcar o zi. Mergi cu el cât mai repede la pediatru!
Dureri în piept. Acestea ar putea fi cauzate de simple arsuri pe tractul digestiv sau ar putea ascunde probleme cardiace. Dacă pe lângă durerile în piept mai simţi şi un disconfort în braţul stâng, mergi direct la urgenţe. S-ar putea să fi suferit deja un atac de cord!
Transpiraţii nocturne. Transpiraţia abundentă pe timpul nopţii nu este normală atunci când apare în mod constant. Aceasta ar putea fi un simptom al tuberculozei, SIDA sau al cancerului limfatic.
Probleme menstruale. O menstruaţie care durează mai mult de zece zile sau întârzie câteva săptămâni sau luni nu ar trebui ignorată. Ar putea fi vorba despre o sarcină, fibrom uterin, chist ovarian sau alte afecţiuni pe care ar trebui să le descoperi la un ginecolog.
Slăbiciune musculară bruscă. Dacă s-a întâmplat dintr-o dată să simţi că te lasă muşchii, nu mai poţi să stai în picioare, să mergi, în condiţiile în care cu o zi în urmă erai perfect sănătoasă, nu mai sta pe gânduri. Mergi la medic pentru că este posibil să ai Parkinson sau să fi suferit un uşor atac cerebral.
Micţiuni dese. Dacă urinezi des pe timpul nopţii (3 – 4 ori) este posibil să ai probleme cu prostata, să ai diabet de tip II sau o infecţie a vezicii urinare.
Cristina Răscol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here